5.9 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Stiați că la București autoritățile habar n-au câte clădiri sunt exact în oraș la momentul ăsta?

foto – www.hotnews.ro

Iar incendiu la construcții noi de locuințe, de data asta în Chiajna, lângă București. Orașele și comunele limitrofe capitalei s-au dezvoltat exponențial pe verticală în ultimii ani. Au apărut ansambluri de locuințe destinate mai ales tinerilor care accesează programul „Prima Casă” și nu-și permit să-și ia ceva ok în București. De ce au apărut pe lângă București? E mai ieftin de construit acolo. Dezvoltatorii imobiliari încalcă norme urbanistice, PSI și de construcții pentru a lua cu japca bani de la oamenii care vor propria lor casă. Noile imobile sunt realizate pe repede-înainte, la costuri cât mai mici. Problemele principale care apar de obicei:

– lipsa infrastructurii (blocuri în câmp sau cu drumuri de acces înguste)
– lipsa rețelei de hidranți care să ajute pompierii la intervenții
– nerespectarea distanței minime legale între clădiri
– nerespectarea standardelor dimensiunii spațiilor din apartamente și din spațiile comune (holuri, paliere, scări etc.)
– nerespectarea de standarde minime în cazul materialelor de construcție utilizate și al izolației exterioare a clădirilor
– mansardarea necorespunzătoare care de cele mai multe ori ascunde un etaj suplimentar care nu putea fi inclus în autorizație
– lipsa locurilor de parcare suficiente, conform legii
– aspectul estetic absolut grotesc

Deseori, realitatea contrazice la modul negativ proiectul clădirii. Autoritățile știu dar emit în continuare autorizații pe bandă rulantă pentru clădiri care n-ar trebui să existe. În Chiajna n-a murit niciun om în incendiu, dar chiar trebuie să așteptăm să fie victime pentru a face ceva? Prefectul de Ilfov, Marius Ghincea, s-a trezit că „situația a devenit intolerabilă și trebuie să ne punem întrebări serioase”. Don’ prefect, când credeți că e ok să considerăm că e-n regulă să începem să ne gândim la posibilitatea de a lua în calclul să evaluăm probabilitatea de a ne îngrijora?

Primăria Chiajna a emis autorizație pentru blocurile care au ars azi. Nu avem numele persoanelor care au semnat autorizația, nici al dezvoltatorului imobiliar lacom care pune viața oamenilor în pericol pentru profituri grase. Procurorii de obicei harnici la dosare politice nu se bagă la cercetări?

Ah, ca fapt divers, știați că la București autoritățile habar n-au câte clădiri sunt exact în oraș la momentul ăsta? Intabularea și cadastrul la nivel de capitală nu-s finalizate nici în prezent. De ce ar fi?

Centenar cu bine!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie