Cum adică „Spații fericite”? Să-ți explic. Din 9 octombrie, la Fundația Calea Victoriei, poți participa la un curs care te învață cum să organizezi spațiul în care lucrezi sau în care locuiești astfel încât să te simți cu adevărat confortabil în el. Cursul Spaţii Fericite – Design pentru o stare de bine are loc în două seri de miercuri, de la 19.00 la 21.00, la sediul fundației – str. C. A. Rosetti 47, et. 1, București.
Lectorul Ana Stear îi va ajuta pe participanţi să înţeleagă modul în care spaţiul interior ne afectează la nivel senzorial şi psihologic şi le va da sugestii pentru a crea un ambient care să îi motiveze.
De ce? Pentru că starea de spirit pe care o avem în spaţiile de lucru sau în locuinţa ne influenţează randamentul, optimismul şi relaţionarea cu cei din jur. Cu ajutorul unor idei simple vor şti să evite acele greşeli de decorare şi mobilare menite să îi împiedice apoi să utilizeze în bune condiţii spaţiul de care dispun.
Mulți oameni se plâng de stări de disconfort permanent şi nu ştiu de ce. Sunt noţiuni de psihologie umană aplicate în arhitectura de interior care îi pot ajuta. De ce e important să ne organizăm bine casa? De ce sunt lămpile esenţiale în interioare şi de ce excesul de mobilier în aceeaşi încăpere oboseşte? Este şemineul un moft sau un mijloc simplu de a fi mai fericiţi?
Temele celor două întâlniri vor fi:
1. Noţiuni de design funcţional pe fiecare zonă a casei. Reguli generale pentru un interior funcţional în spaţii mici. Dar şi noţiuni de psihologie şi importanţa lor în domeniul neuroarhitecturii. De ce avem nevoie de spaţii fericite? Va fi un dialog cu cursanţii pentru a afla cum văd aceştia organizarea optimă a diverselor spaţii de locuit şi se vor aduce în atenţia lor mici aspecte de decorare menite să îi ajute în organizarea unui ambient corect.
2. 10 Sfaturi pentru un interior în care să te simţi bine. Prezentăm o grilă de 10 instrumente de neurogeometrie care, folosite în spaţiul personal, promit o creştere a stării de bine a ocupantului. La sfârşitul cursului, veţi avea toate noţiunile necesare pentru un stil de viaţă mai bun, la voi acasă.
Taxa de participare este 180 de lei, înscrieri se fac pe contact@victoriei.ro.
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.