28 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Sector 5: Plafonul de venit până la care se acordă tichete sociale pensionarilor şi adulţilor cu dizabilităţi, majorat

Plafonul de venit până la care se acordă tichete sociale de 100 de lei lunar pensionarilor şi persoanelor adulte cu dizabilităţi de la bugetul local al Sectorului 5 a fost majorat, potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, marţi, AGERPRES.

Plafonul de venit până la care se acordă tichete sociale pensionarilor a crescut de la 1.150 de lei la 1.500 de lei, iar pentru persoanele adulte cu handicap grav, accentuat sau mediu de la 1.500 de lei la 1.900 de lei.

Consilierii locali au modificat, în şedinţa din 26 ianuarie, Metodologia privind acordarea de beneficii sociale sub formă de tichete persoanelor adulte cu handicap grav, accentuat sau mediu rezidente legal în Sectorul 5 în sensul măririi plafonului de venit cu 400 de lei.

Totodată, a fost modificată HCL nr. 200/2018 privind acordarea de beneficii sociale sub formă de tichete sociale pensionarilor din sistemul public de pensii care sunt rezidenţi în mod legal pe raza Sectorului 5.

„Valoarea tichetelor sociale este de 100 de lei şi se acordă lunar, atât pensionarilor, cât şi persoanelor adulte cu handicap grav, accentuat sau mediu, care se încadrează în plafon, pentru satisfacerea nevoilor de bază şi asigurarea condiţiilor minime necesare unui trai decent”, a precizat city managerul Sectorului 5, Rareş Hopincă.

Potrivit acestuia, numărul beneficiarilor va creşte. În luna decembrie 2022 beneficiau de tichete sociale 2.386 de pensionari, iar numărul acestora va ajunge 3.000. Totodată, vor primi tichete 2.000 de persoane cu dizabilităţi, faţă de 1.588, cât se înregistrau la sfârşitul anului trecut. AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie