23.9 C
București
vineri, martie 29, 2024

Saga continuă! Poftiți la „artă urbană” aproximativă!

UPDATE 2 la postarea despre refacerea de slabă calitate și vopsirea treptelor de la Romniceanu, cartierul Cotroceni, de către Primăria Sectorului 5.

Saga continuă! Pare că primarul sectorului 5, Daniel Florea, se preocupă conștiincios de imaginea lui în presă și atunci când nu plătește reclame și PR la TV, monitorizează ce se scrie despre el. Coincidență uimitoare: fix după ce s-a rostogolit bine de tot postarea inițială de pe pagina asta despre eșecul Primăriei Sectorului 5 în a reface ok treptele de la Romniceanu și după, aparent, niște reclamații de la vecini deranjați de motivul curcubeului ca simbol LGBTQAI+, acestea au intrat brusc din nou în șantier. Administrația locală insistă să transforme eșecul într-unul falnic (epic fail). Oamenii veniți să se pozeze cu scările-curcubeu după ce-au văzut postările de pe Facebook/Instagram au fost dezamăgiți să găsească zona delimitată cu banderolă și muncitori salahorind de zor. Le luăm pe rând:

– treptele: refăcute strâmb și inegal, sunt placate acum cu marmură sau granit, plăci lipite cu adeziv. Estetic, funcțional și istoric, e bătaie de joc. Erau inițial de piatră, trebuiau refăcute după proiectul din anii ’20. Ciclul vară-iarnă și temperaturile extreme ale Bucureștiului vor crăpa placajul actual, vor fi necesare reparații, dar plătesc sărakii de contribuabili, e ok. Nu se știe cât de alunecos e placajul și dacă va pune probleme pe ploaie sau zăpadă.

– balustrada: s-au răzgândit, o montează pe centru, nu pe lateral, cum voiau. N-au fost remontați baluștrii (stâlpii) inițiali din anii ’20, feronerie de înaltă calitate prezervată impecabil, ci au fost aduși alții noi. Actuala mână curentă arată ca o balustradă de la orice pensiune din prezent, un metal fără valoare, din nou o jignire adusă istoriei cartierului Cotroceni.

– vopseaua: tema cromatică a curcubelului, inițial folosită pentru a masca lucrarea de slabă calitate, a fost, evident, distrusă, pentru a repara treptele. Nu se știe dacă va reapărea curcubeul, asta ar însemna să fie vopsit materialul cu care sunt placate scările. Penibil.

Administrația Florea de la sectorul 5, acționând strict reactiv, mai sparge o dată banii cetățenilor pe aceeași lucrare pe care n-a fost în stare s-o facă bine din prima. O idee bună implementată dezastruos de autorități incompetente, indiferente și disprețuitoare față de cetățeni și care doar mimează grija pentru oraș urmărind câștiguri electorale meschine și prestigiu personal, nu contează culoarea politică a edililor. Eșecul falnic de la Romniceanu ar trebui să marcheze, logic și cinstit, finalul carierei de primar a lui Daniel Florea, însă se-ntâmplă opusul: edilul candidează pentru un al doilea mandat. Poftiți la „artă urbană” aproximativă!

de Raiden

foto: instagram.com/raidenbucharest

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents() #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34