7.3 C
București
joi, februarie 29, 2024

Riscul seismic e una dintre problemele fundamentale ale Bucureștiului și nicio administrație de după 1989 n-a tratat-o serios.

Încă un 4 martie, încă o comemorare a cutremurului din ’77, încă o ocazie ratată de autoritățile locale și centrale de a prezenta populației statistica imobilelor cu risc seismic din București, progresul lucrărilor de consolidare și un plan general de acțiune în caz de cutremur similar celui de acum 42 de ani, pe înțelesul tuturor.

Riscul seismic e una dintre problemele fundamentale ale Bucureștiului și nicio administrație de după 1989 n-a tratat-o serios. În caz de cutremur mare e greu de imaginat catastrofa umanitară care va urma. Ca de obicei, cetățenii sunt neinformați sau informați incomplet iar autoritățile sunt mai degrabă reactive decât proactive.

Da, anul trecut a fost un exercițiu mare de simulare a unui cutremur și de intervenție, dar nu e clar dacă suntem pregătiți sau nu pentru așa ceva, nu s-a comunicat nimic concludent după.

#rezistentaurbana

Foto Source: #bucurestirealist
Toate drepturile rezervate.
Instagram: bucurestirealist

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie