27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024

RETORICA DECLARAȚIEI DE DRAGOSTE

Vă invităm joi, 4 mai.ora 19:30 în Casa Kerim la spectacolul-conferință RETORICA DECLARAȚIEI DE DRAGOSTE în interpretarea savuroasă și ironică a filosofului, scriitorului și conferențiarului Sebastian Grama.

„Desigur, nu s-au prins. Desigur, e prima dată când se întâmplă. Desigur, ei n-au simţit asta. Şi nici n-au zis-o! Nu! Nu a fost NIMENI înainte! NIMENI!”.
Veşti rele: Ba da!
Cea mai antipatică, sinistră circ-conferinţă despre ceea ce am crezut că va rămâne ferecat în iatac. Şi n-a rămas.
În apărarea autorului:
– Atunci când nu ai scris tu „Romeo şi Julieta” ori „Suferinţele tânărului Werther”, ce mai poţi face decât să le reiei pe un ton uşor schimbat?

Sebastian Grama a absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti în 1994 şi a obţinut doctoratul în filosofie în 1998. Este cadru didactic la aceeaşi instituţie din anul 1996. În prezent are gradul de conferenţiar universitar.
A publicat numeroase studii şi texte literare în diverse reviste. De asemenea, a publicat 14 cărţi ca autor unic, dintre care 10 de specialitate şi două de literatură. De asemenea, a coordonat volumul I al antologiei “Respir Shakespeare” (Editura Universităţii din Bucureşti, 2017).
Este iniţiatorul şi principalul organizator al Festivalului “Respir Shakespeare”, care a avut prima ediţie în anul 2011.
În anul 2012, a fondat Asociaţia culturală “Hestugma”, de atunci şi până astăzi organizatoare a tuturor ediţiilor Festivalului amintit, a colocviului interdisciplinar anual “Gustul pentru filosofie” şi a numeroase alte evenimente culturale – spectacole, conferinţe etc.
A colaborat intens cu Radio România Cultural, atât ca invitat, cât şi ca scenarist şi co-realizator al unui mare număr de emisiuni (aproximativ 200), precum şi al unui serial de teatru radiofonic (“Contrejournal”, difuzat în anul 2012).
În afară de preocupările legate direct de profesia de bază (filosofia imaginarului, retorică…), este implicat în activităţi legate de teatru. Câteva piese pe care le-a scris sunt în momentul de faţă pe scenă în Bucureşti. De asemenea, se implică în producţia şi în managementul unor spectacole.

detalii și rezervări asociatiahearth@gmail.com

donatie recomandată 30 lei

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie