38.4 C
București
luni, iulie 15, 2024

RANGA ȘI CIOLANUL

Si daca nu pot convinge cu vorba buna, au la indemana furci, topoare si alte arme albe. Exagerez, desigur. Desi, vedeti ca o ranga folosita de directorul general al Metrorex a mobilizat energii nebanuite. Pe acest conducator de companie publica l-as putea intelege, era impins de la spate de ministru. Dar oricat ar crede un demnitar ca este justificata forta, trebuie sa stie ca aceasta este ultima solutie.

 Sa “destructurezi un cartel cu ranga” este un exercitiu de retorica ieftina.

Daca sindicatul condus de Ion Radoi ar fi cu adevarat un cartel, am vedea morti, amenintari si razboaie in strada. Asocierea acestuia cu un cap al sindicatului crimei organizate poate fi apetisant pentru un scenariu de film, dar n-are corespondent in realitate. Sa pastram totusi proportiile! Pentru un tanar ajuns intr-o functie publica, poate fi un soc sa descopere fortele tenebroase ale statului.

Dar, in loc sa se bata ca in filme cu mafioti, i-ar fi mult mai utila o lupta in folosul cetatenilor. Spre exemplu, care este castigul obtinut de companie sau de utilizatorii retelei de transport prin distrugerea unor operatiuni comerciale sau furnizarea unor bunuri utile clientilor sai? Desi ar fi putut sa gaseasca o solutie pentru preluarea spatiilor comerciale sau obtinerea de venituri, Metrorex isi distruge cu buna stiinta potentiale surse de castig. O actiunea similara a facut si primaria din Madrid acum multi ani. A evacuat toate afacerile din statiile de metrou si a promis ca va organiza un comert mai civilizat. Si in ziua de azi, calatorii asteapta minunea.

Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie