24.3 C
București
duminică, septembrie 25, 2022

Profesioniștii infrastructurii – Povestea inginerului Alexandru Bratu

Povestea inginerului Alexandru Bratu, Șef Șerviciul Calitate DRDP Brașov, este o inspirație pentru viitoarele generații de profesioniști în infrastructură.

”Am ales această meserie din două motive, respectiv din dorința de a veni în sprijinul comunității din care fac și eu parte și provocarea de a găsi soluții tehnice la problemele întâmpinate”.

”La mine în familie este o tradiție în inginerie în sensul în care ambii părinți sunt ingineri, bineînțeles, în alte domenii decât cel al meu, dar ceea ce este cert e că mi-au insuflat că prin știință poți face bine comunității. Prima experiență de pe șantier are loc de regulă în perioada studiilor universitare când are loc trecerea de la teoretic la practic sau de la abstract la concret. Eu m-am simțit ca și cum aș fi ajuns în centrul domeniului meu de activitate.”

Provocări tehnice de-a lungul carierei:”De a face drumuri bune, de a construi un drum ca pentru familia mea. Cea de-a doua provocare ar fi de a cerceta continuu și astfel îmi doresc să extind granițele cunoașterii acestui domeniu.”

”Nevoia va fi continuă în acest domeniu de specialiști. Cât va trăi omul el va construi”

”Construcția de autostrăzi rămâne prima prioritate pentru noi ca drumari cât și pentru participanții la trafic și eu aș mai adăuga la lista aceasta și investiții în cercetare.Inginerul modern, aș putea să spun, că nu va aștepta ca lucrurile bune să se întâmple de la sine.

”Cât va trăi omul, el va construi. Construcția de autostrăzi rămâne prima prioritate pentru noi ca drumari cât și pentru participanții la trafic și eu aș mai adăuga la lista aceasta și investiții în cercetare”.

”M-am simțit mândru că fac parte din breasla drumarilor, drumari care au ținut viabilitatea drumurilor în perioada pandemiei. Astfel a fost posibilă aprovizionarea populației cu alimente, medicamente și alte resurse care până la urmă sunt necesare și chiar vitale”.Alexandru Bratu, un inginer care pledează pentru o solidă filosofie:

”A construi un drum ca pentru familia mea”

”Aș asimila rețeaua de drumuri cu sistemul circulator al corpului uman. Este evident că acolo unde un vas de sânge se opturează zona din jur necrozează. Până la urmă, drumurile bune, unde ajung, irigă cu prosperitate și creșterea calității vieții.”

Sursa CNAIR – https://www.facebook.com/cnadnr/videos/2107731819361086/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.