UPDATE la postarea despre refacerea de slabă calitate și vopsirea treptelor de la Romniceanu, cartierul Cotroceni, de către Primăria Sectorului 5.

Balustrada de epocă, din anii ’20, cu elemente de feronerie remarcabile (în special stâlpii similari cu cei de pe malul Dâmboviței sau de pe faleza Cazinoului din Constanța), montată pe mijlocul scării pentru delimitarea sensurilor, NU va reveni, ci va fi înlocuită de una jenantă, pe lateralul treptelor.

Doi oameni de la Primăria Sectorului 5 se ocupă de montarea noii balustrade. Așa cum se vede din poză, practic e o țeavă banală folosită la gardurile cu care se delimitează parcelele, niște metal de duzină care să meargă cu refacerea dezastruoasă din ciment prost a treptelor. I-am întrebat pe muncitori de ce nu a revenit balustrada originală, au zis că „era stricată” și că „Primăria o vrea p-asta nouă”. Meltenism administrativ pur și distrugerea elementelor durabile de pe domeniul public.

Primăria Sectorului 5, condusă de Daniel Florea (PSD), trebuia să restaureze stâlpii vechii balustrade și s-o remonteze la loc, dar evident că nu e nimeni interesat de păstrarea memoriei locului, ci de de câștig electoral meschin. Poftiți la fiare noi!

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.