39.4 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024

Piața Unirii e…e caftită din două părți

Piața Unirii e… cum să vă zic eu? Gîndiți-vă la doi hăndrălăi puși pe bătaie care se iau de cineva. Unul îl ține, cel’lalt îi trage pumni; dup-aia, cînd obosesc, schimbă rolurile.

Piața Unirii, deci, e caftită din două părți: Primăria Sectorului 4 pune bordurile ei și înmulțește locurile ei de parcare într-o parte, și pe cealaltă vine Primăria Sectorului 3 care sapă, își pune și ea bordurile și… și „ameneajează”.

Fiindcă ducem lipsă de copaci în București, iată că s-au ivit și două pădurici la semafoare.

Da: ducem lipsă și de copaci… și de vegetație… dar asta nu-nseamnă că atunci cînd avem o „insulă” nefolosită, numai asta trebuie să facem: ori parcare, ori pădurice.

Dichisul oricărei piețe, loc în același timp și estetic și funcțional, se pierde cînd monumentalul (ce nu poate fi rupt de ideea spațiului public) e neînțeles și anihilat.

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie