38.4 C
București
luni, iulie 15, 2024

Piaţa C. A. Rosetti 5 – fostul hotel Banat

Piaţa C. A. Rosetti 5 – fostul hotel Banat

scris de Ando

La aproape un secol de la construirea sa, o tristă nebuloasă însoţeşte, de câţiva ani, această clădire masivă, aflată la doi paşi de Kilometrul Zero al Capitalei.

Clădirea a fost scoasă în martie 2021, la vânzare, prin executare silită. Deşi din documentaţia executorului reiese că „In anul 2016 a fost emisă o autorizație de construire pentru reconsolidare și reamenajare capitală, a clădirii, fiind apoi emisă a doua în 2018 și apoi o prelungire a termenului de execuție, până în luna oct 2020″, cel puţin eu, unul, nu am văzut acele semne de activitate, specifice şantierelor de acest gen, deşi trec des pe aici.

Concluzia mea este că procedura de atunci a eşuat pentru că fotografiile, foarte recent făcute, ne arată un alt anunţ de vânzare atârnat pe una din lateralele clădirii. Cert e că până îşi găseşte un proprietar fostul hotel Banat, stă, nefolosit, cu lacătul pe uşă.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie