O poveste are întotdeauna un personaj negativ. Dar oare cum ar suna o poveste doar cu personaje negative, fără strălucirea eroilor buni?

Opera Comică pentru Copii (OCC) are o asemenea poveste spusă sub forma unui tur ghidat ,,Noaptea Vrăjitoarelor”. Este al cincilea an când la final de octombrie, personajele negative din spectacolele Operei Comice pentru Copii își dau întâlnire într-o singură poveste timp de trei nopți și celebrează vestita sărbătoare de Halloween. După ce soarele își pierde strălucirea, Calea Giulești nr.16 este acoperită de o stranie magie, peste tot sunt copii costumați în personaje fantastice, nerăbdători să descopere misterul nopții.

Uriașii din opera ,,Jack și Vrejul de Fasole” îi invită pe copii în clădirea bântuită de vrăjitoare și sunete neobișnuite. Odată intrat în Opera Comică pentru Copii ești și tu personaj în povestea ,,Noaptea Vrăjitoarelor”!

În foaierul decorat cu elemente înfricoșătoare, formația Truverii reușește să vrăjească cu muzica medievală și tradițională pe toți cei care îi privesc și îi ascultă. După ce toată lumea e vrăjită, se pornește într-un tur ghidat prin culisele neștiute ale teatrului, în care copiii dau dovadă de curaj și neînfricare. Pentru că doar un copil curajos ar avea îndrăzneală să pășească pragul căsuței din turtă dulce, din musicalul ,,Hansel și Gretel” (spectacol care revine pe scena OCC la mijlocul lunii decembrie). După ce sunt întâmpinați de vrăjitoare, turul continuă prin fumul din cuptorul ei vrăjit, care plutește în aer ca o ceața și dezvăluie o lume întunecată.

Într-o lumină neagră, un fulg din baletul ,,Spărgătorul de Nuci” dansează cu grație, ca într-o cutiuță muzicală, iar de departe se aude un pirat care cântă la corn. Punctul culminant al poveștii este pe scena Sălii Mari, pe care se află decorul baletului ,,Lumea Păpușilor”, acolo unde copiii descoperă unul dintre secretele tuturor teatrelor din lume: partea stângă (privind din sală) se numește grădină, iar partea dreaptă curte. Dintr-o dată ghidul este întrerupt de apariția căpitanului Hook și a haiosului crocodil, iar spectatorii se bucură de un mic moment din îndrăgitul spectacol ,,Peter Pan”. După ce se cutreieră în lung și-n lat holurile pline de cufere, violoniști nebuni, scheleți sau paianjeni, se ajunge în sala de repetiții, acolo unde Vrăjitoarea o otravește în pași de dans pe Albă-ca-Zăpada cu un măr otrăvit.

Turul se încheie în Sala UnderGrant, unde copiii rămân la o porție de distracție, în magazinul OCC. La ,,Noaptea Vrăjitoarelor” Opera Comică pentru Copii se dezvăluie complet spectatorilor, de la holurile întortocheate, până la subsol. Vizitatorii au descoperit secretele din spatele scenelor și au fost mai aproape ca nicioadată de artiștii preferați. Sâmbătă și duminică, începând cu ora 18:00 până aproape de miezeul nopții, personajele negative vă așteaptă la Tururile Noaptea Vrăjitoarelor, care este deja un eveniment cu tradiție la Opera Comică pentru Copii.

Articol realizat de Andrada Popa

Foto Facebook Opera Comica pentru Copii

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.