24.5 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Pantelimon: într-un clișeu-eveniment din 1975

Pantelimonul, așa cum îl cunoaștem acum, în plină construcție, într-un clișeu-eveniment din 1975: celebrul tramvai al liniei 14 se îndreaptă spre capătul dinspre Granitul, trecând pe lângă șantierele blocurilor despre care azi am putea crede că au fost acolo mereu.

Anterior un drum periferic ce ducea afară din oraș, șos. Pantelimon a fost sistematizată în anii ’70-’80, devenind o arteră principală a estului Capitalei, conform planurilor regimului Ceaușescu de a transforma zona într-un cartier muncitoresc.

Vechile case modeste de mahala și bloculețele interbelice mici au fost înlocuite de blocuri-monolit, masive și dense, ca acesta din imagine. Tramvaiul din imagine face parte din prima generație de astfel de vehicule produse la atelierele ITB (fost RATB, fost și actual STB) în anii ’50.

Foto: Șerban Lacrițeanu

Radu Tutu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie