39.4 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024

Palatul Bragadiru – Istorie, poveşti şi loisir, un eveniment organizat de Fundația Calea Victoriei

Fundația Calea Victoriei vă invită joi, 29 iunie, de la ora 19:00, la Palatul Bragadiru, în compania istoricului Anita Sterea, la un eveniment de excepție care va avea loc în sala de bal:  Palatul Bragadiru – Istorie, poveşti şi loisir.

Veți afla cum a fost construit acest monument, care a fost istoria Palatului Bragadiru din a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi până în secolul al XXI-lea, veți admira spaţiile culturale elegante, împodobite cu stucaturi aurite, coloane corintice, candelabre: sala de bal, terasa şi holul monumental de la intrare. La final, veți socializa în grădina frumoasă şi cochetă a palatului, vă veți bucura de gustări delicioase şi un pahar de vin.

Cine a construit Palatul Bragadiru? 

Dumitru Marinescu Bragadiru a fost unul din cei mai importanţi producători de bere din istoria României, cu o poveste de viaţă spectaculoasă care aminteşte de destinele unor oameni de afaceri din occident, un tânăr întreprinzător care a creat o afacere prosperă, celebră timp de decenii în ţara noastră. Om de afaceri extrem de abil şi inteligent, Bragadiru va intra în istoria oraşului şi prin moştenirea impresionantă pe care ne-a lăsat-o, Palatul Bragadiru, un monument inedit şi bine prezervat. Veți afla despre familia Marinescu Bragadiru, despre beneficiile moderne şi vizionare oferite angajaţilor fabricii de bere, despre evenimentele care se organizau în Palatul Bragadiru în perioada interbelică, dar şi despre rolul pe care berea  l-a avut în dezvoltarea vieţii sociale în secolul al XIX-lea. V-am pregătit, totodată, o rapidă incursiune în localurile celebre din „La Belle Epoque” şi interbelic pentru a descoperi cum se relaxau bucureştenii vara, ce tipuri de bere se găseau la terase sau localuri, ce atmosferă era în capitală în lunile toride. 

Evenimentul  Palatul Bragadiru – Istorie, poveşti şi loisir este realizat de Fundația Calea Victoriei, iar costul evenimentului este de 150 de lei, preț care include gustările, un vin bun și relaxare și socializare în curtea palatului.

Pentru înscriere – AICI. Detalii și alte informații pe site-ul www.fundatiacaleavictoriei.ro/ sau la numărul de telefon: 0735.863.845

Palatul Bragadiru este situat pe Calea Rahovei 147-153. Acest eveniment este organizat alături de partenerii noştri: Teatrul Godot și The Great Hill Society Club

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie