28.2 C
București
sâmbătă, septembrie 7, 2024

Păcat de Cișmigiu.

 

 

Podul mare peste Lacul Cișmigiu din grădina cu același nume, 2 ipostaze separate de jumătate de secol: sus, un cadru din anii ’30, mult-adorata perioadă interbelică, jos o poză din anii ’80, ultimul deceniu de regim comunist.

 

Administrația Gabriela Firea pare hotărâtă să distrugă istoria orașului. La final de 2017, cățărându-se pe valul de emoție generat de moartea regelui Mihai, Firea șterge de pe hartă denumirea istorică „Parcul Herăstrău” și o înlocuiește cu „Parcul Regele Mihai I”. La propunerea consilierilor generali PNL, jumătate din șoseaua Kiseleff e redenumită bulevardul Regele Mihai I .

Mai recent, Firea a încercat să atribuie denumirea „Esplanada Simona Halep” grădinii Ateneului după victoria de la Wimbledon a sportivei, inițiativă abandonată ulterior .

Acum, administrația bucureșteană anunță că dă 10 milioane de euro în următorii 3 ani pentru „restaurarea” Grădinii Cișmigiu .

Poate ați văzut cum a refăcut primăria gardul istoric al parcului dinspre b-dul Elisabeta, e un dezastru, n-au fost în stare să refacă soclul așa cum era înainte și acum totul arată kitschos. Zero încredere în acest demers. Administrația Firea vrea doar încă o zonă de bâlci, nu că n-ar parazita periodic Cișmigiul cu gherete, deși ar trebui să fie loc de relaxare. Tot perimetrul e degradat, amenajarea veche a fost lăsată de izbeliște, dar au apărut gherete oribile care strică peisajul și zone cu mobilier urban care nu se potrivește acolo. Singurele lucrări necesare ar trebui să privească refacerea infrastructurii parcului așa cum era, aducerea la starea originală și îngrijirea pe bune a vegetației. Desigur că nu va fi așa, pentru că nimeni din administrație n-are habar de istorie bucureșteană și nu înțelege orașul.

La modul sincer, mandatul Gabrielei Firea la Primăria București este unul îndreptat împotriva capitalei și a bucureștenilor, marcat de opacitatea actului de administrație publică și de lipsa oricărei viziuni de secol 21 pentru a dezvolta orașul, a începe măcar rezolvarea problemelor sistemice și a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor. Restul e exercițiu de PR susținut de concerte, festivaluri sau inaugurări de statui. Păcat de Cișmigiu.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Ce să fie?

Din aceeasi categorie