39.4 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024

O vedere aeriană spectaculoasă din 1982

O vedere aeriană spectaculoasă, din 1982, cu intersecția de la Obor proaspăt refăcută. În anii ’70, dar mai ales după cutremurul din 1977, regimul Nicolae Ceaușescu a transformat fostă Barieră a Moșilor, locul tradiționalului Târg al Moșilor, într-o utopie socialistă.

Perspectiva este cea a șos. Mihai Bravu mergând spre Obor. Observăm blocurile masive, monolitice, care bordează intersecția. Cel mai cunoscut este cel din dreapta, în fapt un conglomerat numit ALMO (Ansamblul de Locuințe și Magazine Obor).

Se vede și pasajul subteran Obor, diferența față de prezent fiind că liniile de tramvai treceau prin pasaj, nu pe deasupra lui, ca acum. Nu în ultimul rând, construcțiile vechi din dreapta-jos aveau să dispară la scurt timp după realizarea acestui cadru, pentru continuarea frontului de blocuri noi.

Radu Tutu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie