25 C
București
vineri, iulie 19, 2024

O scrisoare comuna a unor mari dezvoltatori de tehnologie someaza guvernele lumii sa opreasca orice avans de cercetare pana la clarificarea evolutiei sistemelor AI.

Iata ca temerile mele si ale altora sunt impartasite si de promotorii noii religii a omenirii: credinta in inteligenta artificiala.

O scrisoare comuna a unor mari dezvoltatori de tehnologie someaza guvernele lumii sa opreasca orice avans de cercetare pana la clarificarea evolutiei sistemelor AI.

„În paralel, dezvoltatorii de inteligență artificială trebuie să lucreze cu factorii de decizie pentru a accelera dramatic dezvoltarea unor sisteme robuste de reglementare a inteligenței artificiale. Acestea ar trebui să includă cel puțin: noi autorități de reglementare dedicate AI; supravegherea și urmărirea sistemelor AI de înaltă capacitate și a sistemelor cu mare putere de calcul în general; sisteme de marcaj care să permită distincția între creația AI și cea umană și să permită urmărirea și transferul modelelor AI; un ecosistem robust de auditare și certificare; stabilirea răspunderii pentru eventuale prejudicii cauzate de AI; finanțare publică solidă pentru cercetarea tehnică a siguranței AI; instituții bine dotate pentru a face față perturbărilor economice și politice dramatice (în special ale democrației) pe care le va provoca AI”, se arata in scrisoare.

Sa speram ca alte guverne, mai responsabile, vor lua in serios avertismentul si nu se vor juca naiv cu instrumente „ionice” pe care nu le inteleg in integralitate si nici nu au puterea sa le supravegheze.

Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie