21.9 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Nu vă convine viața-n București? Mutați-vă!

Beef-ul primarului general al Bucureștiului, Gabriela Firea (PSD) cu ministrul Mediului, Costel Alexe (PNL) arată cum totul e tratat pur politic și cetățeanul e exclus din ecuație. Concret, cei doi s-au contrat pe tema poluării din capitală, problemă esențială netratată ok de decenii.

Alexe face pe profesionistul preocupat dar omite voit să arate cu degetul și spre predecesorii lui Firea, iar Firea răspunde ca o adolescentă enervată că n-o lasă părinții la party și-i zice lui Alexe să plece din București dacă nu-i convine. Foarte matur.

Cât timp Primăria construiește pasaje și lărgește străzi pentru a crea autostrăzi în oraș în loc să dezvolte rețele de transport alternativ ecologic (extinderea pistelor de biciclete, pietonalizarea unor artere etc.) și sisteme de parcare inteligentă, nu face decât să invite și mai mult trafic, evident cu mărirea amprentei de carbon. Transportul în comun nu e eficient și nu poate concura momentan cu mașina personală. A cumpăra autobuze și trolee noi nu înseamnă că STB devine o companie de transport frecventabilă. Dar primarul general nu circulă cu transportul în comun, habar n-are.

Cât timp Guvernul nu vine cu politici clare pe partea de mediu care să apropie România de media europeană la capitolul ăsta, e extrem de ușor ca un ministru să sară heirupist după ce punctual s-a înregistrat la București poluare ca la Sidney. Imaginea de ansamblu referitoare la poluarea în capitală e mult mai complexă iar autoritățipe centrale nu au colaborat cu cele locale pentru a găsi soluții.

Totuși, cuvintele primarului general Firea vor rămâne și, dată fiind ostilitatea autorităților locale față de pietoni, putem extrapola: nu vă convine viața-n București? Mutați-vă!

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie