Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marţi, că a primit fotografii de la cetăţeni care o îndreptăţesc să creadă că unele lucrări de toaletare a copacilor au fost efectuate greşit, subliniind însă că nu trebuie să se piardă din vedere că trebuie să se respecte legislaţia în vigoare.
„În această perioadă se fac lucrări pentru toaletarea, curăţarea copacilor. Sunt total de acord că trebuie să facem astfel de lucrări, dar sub nicio formă nu trebuie să pierdem din vedere că trebuie să respectăm legislaţia în vigoare. Am primit fotografii de la cetăţeni care mă îndreptăţesc să cred că unele dintre lucrări au fost efectuate greşit. Sunt total de acord că nu trebuie să lăsăm arbori care sunt îmbătrâniţi, bolnavi, care la prima adiere de vânt să poată să devină un pericol public, dar haideţi să avem grijă şi să mergem la faţa locului cu specialişti şi să nu omorâm pur şi simplu copacii”, a spus Firea, luni, la Comandamentul pentru reparaţii, reabilitări, igienizare şi curăţenie de primăvară.
Ea a precizat că în cele 12 mari parcuri din administrarea Primăriei Capitalei se fac lucrări de primăvară, de reparaţii mobilier urban, coşuri, băncuţe.
„Sera ALPAB va pune la dispoziţie flori pe tot parcursul anului pentru municipiul Bucureşti, deci nu putem să vorbim, cum s-a mai întâmplat în alte epoci, că vom cumpăra panseluţe care costă 2 lei şi Primăria dă pe ele 10 lei. Nu este cazul”, a afirmat Firea.
Pe de altă parte, ea a anunţat că au început lucrările de reabilitare a faţadelor la şapte clădiri. „Avem în acest moment în lucru pentru 100 de clădiri la Administraţia Clădirilor cu Risc Seismic realizarea documentaţiei tehnice pentru reabilitarea acestor faţade. Cu şapte clădiri suntem şi mai avansaţi, pentru că deja lucrările de refacere a faţadelor au început, deoarece asociaţiile de proprietari şi-au dat acordul şi atunci lucrurile sunt avansate şi au mers mult mai repede. Există şi facilităţi pe care le oferă Primăria Generală a Capitalei asociaţiilor de proprietari şi anume plata executării faţadelor se poate face în 10 ani, cu un termen de graţie de 5 ani. Nu mai sunt motive din acest moment prin care un proprietar sau un administrator de imobil să refuze să-şi refacă faţada, pentru că toate aceste faţade care sunt stricate, în primul rând, care sunt mâzgălite, sunt murdărite, care sunt afectate de intemperii, de trecerea vremii trebuie să fie refăcute, aşa cum se întâmplă în orice capitală europeană”, a explicat edilul.
Gabriela Firea a adăugat că este mândră că a reuşit să convingă conducerea Universităţii din Bucureşti să intre în parteneriat cu municipalitatea pentru lucrări de reabilitare. „În sfârşit, după lupte seculare care au durat doi ani, am reuşit să venim în faţa Consiliului cu un acord pe care îl avem cu reprezentanţii Universităţii din Bucureşti pentru lucrări nu doar de reabilitare a faţadei, ci şi a acoperişului şi consolidare şi descărcare arheologică, un proiect de 20 de milioane de euro. Sunt mândră că am reuşit să convingem conducerea Universităţii să intrăm în acest parteneriat şi să putem în sfârşit să demarăm lucrările de consolidare şi refacere a faţadei Universităţii prin Compania Municipală a Clădirilor cu Risc Seismic. (…) Încă o dată se dovedeşte utilitatea companiilor municipale înfiinţate anul trecut şi, chiar dacă ele sunt ponegrite şi purtate prin Tribunale de opoziţia din CGMB, sunt convinsă că vom reuşi să arătăm cetăţenilor că am făcut economii la buget şi lucrări de foarte bună calitate”, a declarat primarul general. AGERPRES
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.