În jumătate de București salubritatea se face prin firmele primăriilor de sector – putem să vedem dacă soluția asta e un cîștig pentru cetățeni ori nu.

Da – atîta vreme cît se face curățenie…

Nu – atîta vreme cît curățenia asta se face prost, alandala, fără urmă de profesionalism; primăriile se mulțumesc să bage bani – și bani mulți! – în utilaje nenumărate, cu gîndul că de asta e nevoie.

Paradoxal, nu de bani e nevoie, ci de urmărirea lor; și doar o firmă de salubritate propriu-zisă are interes să țină de bani, întrucît banii ăștia-i rămîn ei.

Avem sute de mașini noi-nouțe care mișună pe străzi – să se vadă! – încurcînd oamenii; dar curățenia, din păcate, se face tot cu viteza și după puterea măturătorului care-mpinge tomberonul de colo-colo.

Nici infrastructura și nici metehnele vechilor adepeuri n-au dispărut; taman bazele și garajele firmelor de curățenie îs cele care creează mizerie – după cum putem vedea și-n imaginea ilustrativă.

Poate – cătinel – s-o curăța și domeniul ăsta; dar mai e pîn-atunci.

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.