38.4 C
București
luni, iulie 15, 2024

Noutățile lunii mai la Fundația Calea Victoriei

Luna mai aduce cursuri noi de care te poți bucura împreună cu prietenii tăi, la Fundația Calea Victoriei.

Te așteptăm pe Dacia 78, dar și online, pe Zoom, să te reîntâlnești cu lectorii noștri consacrați și cu noi colaboratori, să porniți împreună în explorarea unor teme precum: scriere creativă, artă europeană, meditație, folclor și magie populară românească, negociere și diplomație, comunicare sau time management.

Pentru că ne place să te surprindem și să găsim subiecte interesante am programat și ateliere noi, pe parcursul cărora vei cunoaște persoane cu aceleași pasiuni ca ale tale.

 Din 9 mai ai ocazia să descoperi Fascinaţia Monstruosului, la cursul susținut de lectorul Ștefan Bârzu. Vei afla despre cabinetele de curiozități, vei surprinde miracolul şi mirabilul dintr-o perioadă fascinantă a istoriei lumii. Vei traversa Antichitatea, o bună parte din Evul Mediu şi Renaştere și vei ajunge în timpul Revoluţiei Ştiinţifice, în doar 3 ședințe.

Dacă ești pasionat de dezvoltare personală și psihologie am programat întâlniri cu lectorii Sorin Lucaci și Lidia Ivan Calciu, de la care vei afla despre Vindecarea traumelor și rănilor emoționale (13 mai) și despre Cum să nu-ţi mai amâni planurile (17 mai). Dacă ai avea puterea să schimbi ceva din copilăria ta sau trecutul familiei tale, ce ai face? Pe ce te-ai concentra? Sau dacă ai avea alternativa să înveți să te organizezi mai bine cum ți-ai pune planul în aplicare? Cum ai proceda astfel încât să nu mai lași pe mâine ce poți face astăzi? Acestea sunt o parte din întrebările la care vei primi răspuns pe parcursul celor două cursuri de la Fundația Calea Victoriei.

Și, pentru că vine vremea bună Radu Oltean, artist, povestitor carismatic și celebru, ilustrator și cercetător, te așteaptă la cursul intitulat Cetăți și castele din România (10 mai). Vei afla istoria uriaşelor incinte din epoca bronzului din Banat, a fortificaţiilor getice din epoca fierului, a cetăţilor dacice cu arhitectură elenistică din Transilvania, dar și a masivelor fortificaţii ce protejau oraşele romano-bizantine din Dobrogea.

Iar la final îți propunem să descoperi una dintre cele mai longevive tradiţii mistice ale omenirii la cursul susținut de Cristian Vechiu – Înţelepciune şi mister în Cabala (22 mai). De aproximativ opt secole, Cabala este o doctrină mistică de mare profunzime, un model de interpretare şi înţelegere a lumii, a rolului şi locului fiinţei umane în lume şi a relaţiei privilegiate pe care aceasta o are cu divinitatea.

Aici găsești programul complet al lunii mai la Fundația Calea Victoriei: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/program-ateliere-2/.

Fundația Calea Victoriei  este locul în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale și interactive. De peste 16 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 150 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori. Ne mândrim cu 90.000 de cursanţi care au participat la proiectele noastre și cu peste 15.000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate).

Ilustrația a fost realizată pentru Fundația Calea Victoriei de József Vass – Mr. Musette

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie