25.2 C
București
marți, mai 21, 2024

Noi masuri de fluidizare a traficului rutier in Bucuresti

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat Programul „Stimularea mobilitatii si descongestionarea traficului din Municipiul Bucuresti.

Programul prevede solutii pentru a reduce numarul de autovehicule din trafic, cum ar fi asocierea voluntara a celor care vin zilnic in Bucuresti, din localitatile limitrofe, pentru folosirea in comun a masinilor de catre cei care au rute comune in deplasarile frecvente, in schimbul unui decont al combustibilului in valoare de 500 de lei pe luna.

Mai exact, proiectul va avea urmatoarele directii de actiune:
– decontarea combustibilului in valoare de 500 de lei lunar pentru navetistii care folosesc in comun o singura masina pentru deplasarea in Bucuresti;
– decontarea combustibilului in valoare de 500 de lei lunar pentru parintii care folosesc o singura masina pentru a transporta la/de la scoala mai multi copii;
– infiintarea unui sistem municipal de car-sharing, dotat cu autovehicule hibrid;
– infiintarea unui sistem municipal de bike-sharing, dotat cu biciclete electrice, care sa poata fi folosite pentru deplasarile zilnice;
– infiintarea unui serviciu municipal de transport al elevilor din ciclul primar si gimnazial cu microbuze.

Mentionam ca, potrivit studiilor realizate, serviciile de car-sharing, car pooling si bike-sharing pot contribui la reducerea traficului din Capitala cu pana la 25%, prin programe de mobilitate urbana. Pentru a realiza acest obiectiv, singura si cea mai importanta conditie este ca autoritatile locale sa includa acest tip de servicii si strategii integrate de mobilitate urbana.
Potrivit statisticilor, in prezent, peste 80% dintre masinile care vin spre Capitala dimineata si care pleaca seara spre localitatile limitrofe sunt ocupate de o singura persoana, cea de la volan, maxim doua.

sursa-Primăria Municipiului Bucureşti

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie