În București a venit Papa Francisc iar autoritățile sunt în agitație maximă, totul trebuie să arate perfect. Exemplu: ascund ce nu le place, ca de exemplu casele astea de pe strada General Berthelot, vizavi de Catderala Sf. Iosif. Imobilele de secol 19, foarte valoroase, au fost construite după domnia lui Cuza și sunt reprezentative pentru etapa arhitecturii bucureștene dinainte de „Micul Paris”, epoca 1900.

Pentru că autoritățile române nu vor ca Francisc să vadă din papamobilul Dacia cum se scurg fațadele reprezentative pentru istoria Bucureștiului, le-au băgat sub „preș”, practic mesh-uri care dau impresia că ar fi șantier de restaurare acolo. Păcat că n-au acoperit toate clădirile degradate de pe traseul Papei din capitală, ar fi fost aproape un performance de artă contemporană. Așa, e doar megajenant și penibil.

Mentalitatea asta modestă, servilă, de „aoleu, vine șefu'” nu are nicio urmă de demnitate ci doar probează impostura și incompetența unor autorități locale incapabile să gestioneze patrimoniul vechi construit din București. Din contră, autoritățile contribuie, în diverse feluri, la distrugerea accelerată a orașului autentic.

Deși Papa nu discută despre patrimoniul vechi bucureștean, aproape că ți-ai dori să zică ceva gen „Dați jos mesh-urile alea!”

Nu da postarea asta mai departe, să nu afle Papa!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.