38.4 C
București
luni, iulie 15, 2024

Minunata lume virtuala devine pe zi ce trece a doua viata a omului.

Acum vreo 2 decenii erau in voga jocurile de tip platforma de socializare.

Second Life (jocul) atragea numerosi utilizatori dispusi sa-si recreeze o realitate artificiala si sa evadeze tot mai des din viata lor reala.

De atunci, „lumea de dincolo” s-a extins si s-a imbunatattit in fiecare aspect al sau.

Acum, aproape oricine intra in contact cu reteaua mondiala virtuala.

Gamerii, spre exemplu, sunt printre cei mai devotati utilizatori ai tehnologiei informatiei. Iar printre ei s-au strecurat toate organizatiile secrete sau criminale.

In mediul lor exclusivist exista o poarta usor de deschis si un model atragator, al anonimitatii acceptate.

Nimeni nu este explicit identificat, toti au un alias.

Asadar, era o chestiune de timp pana cand lumea de dincolo va fi utilizata in scopuri malefice globale.

Recenta dezvaluire a unui potop de documente strict secrete a creat valva si numeroase dileme dintre care una prevaleaza: cui i se atribuie scurgerea masiva de informatii? Unui pseudonim din retea.

Insa, cunoscatorilor tehnicilor si operatiunilor de  dezinformare le este inca greu sa accepte ca dezvaluirile sunt autentice in intregime.

Desigur ca, ramane de demonstrat (daca autorii reali n-au fost suficient de precauti) ca aceasta scurgere de informatii este una controlata, si nicidecum accidentala.

As miza pe aceasta varianta daca luam in calcul ca Rusia poate fi invinsa intr-un razboi mai curand prin surclasararea serviciilor sale de informatii decat a armatei.

Maestrii spionajului sunt de ceva timp in fata tablei de sah si este probabil ca ultima mutare din America sa fi fost cea dinaintea sah – matului.

Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie