Hai, Toto, GTFO de acolo, doar tu mai ocupi fațada principală a Sălii Palatului!

Un efect al pandemiei de #covid19 e anularea concertelor. Fațada modernist-socialistă a Sălii Palatului, din 1959, a fost acoperită constant în ultimii ani de mesh-uri imense care anunțau concertele programate. Arăta oribil, ca la talcioc.

Desigur că edificiul nu e declarat monument istoric, pentru că e „comunist”, deși e unul dintre cele mai remarcabile și interesante proiecte realizate în București după al Doilea Război Mondial.

Inițial denumită Palatul Congreselor, apoi Sala Palatului Republicii Populare Române (RPR) / Republicii Socialiste România (RSR), clădirea a fost proiectată pentru a găzdui congresele Partidului Muncitoresc Român (PMR) până în 1965 / Partidului Comunist Român (PCR) după 1965.

În prezent, Sala Palatului încă e principalul loc de desfășurare a concertelor la interior din capitală, pentru că administrația promite de ani buni o nouă sală, cu capacitate mai mare, dar nu e în stare să o realizeze.

Până una-alta, mergeți și vedeți fațada principală a Sălii Palatului, sunt rare momentele când e așa liberă!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.