21.9 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Lansare de carte: Christine Colonna-Cesari

À propos

À propos
La princesse Maria Cantacuzino Enesco, née en Moldavie roumaine au 19ème siècle, célèbre sous le nom de Maruca, fut la princesse la plus riche de Roumanie, puis en secondes noces, la muse et l’épouse passionnée du plus grand virtuose et compositeur roumain Georges Enesco. Elle fut aussi une amie proche des reines Elisabeth et Marie de Roumanie. Elle était connue pour sa grande intelligence, sa beauté, son esprit indépendant et original. Princesse vibrante, intuitive et surdouée, elle traversa les tourments de l’histoire avec courage, lucidité et un niveau de conscience élevé. Ce livre parcourt avec Maruca les chemins de sa destinée et de celle de la Roumanie, depuis son enfance heureuse de fille de boyards aisés, son mariage fabuleux, leur coup de foudre mutuel avec Georges Enesco, leur traversée des deux guerres mondiales jusqu’à leur visite à Moscou, avant que le rideau de fer du communisme s’abatte sur eux et les pousse à se réfugier en France. A travers ce livre phare qui ressuscite une icône roumaine, c’est aussi une personnalité restée contemporaine et visionnaire, qui partage sa vie et l’au-delà du Danube avec nous.

Christine Colonna-Cesari, est un écrivain français et éditeur de livres, lauréate de quatre prix littéraires, académicienne de Provence, qui vit à Bucarest depuis trois ans. C’est son deuxième livre consacré à son amour pour la Roumanie.

Dédicace Le samedi 28 mai 2022 de 12h00 à 13h30 – Libraria Mihai Eminescu – B-dul Elisabeta 16

Sinopsis
Principesa Maria Cantacuzino Enesco, nascută în Moldova Românească în secolul al XIX-lea, faimoasă sub numele de Maruca, a fost cea mai bogată prințesă din Romania, iar apoi, în a doua casatorie, muza și soția pasională a celui mai mare virtuoz și compozitor roman George Enescu. De asemenea, a fost o prietenă apropiată a Reginelor Elisabeta și Maria a României. Era cunoscută pentru marea ei inteligență, frumusețea ei, spiritul ei independent și original. O prințesă vibrantă, intuitivă și înzestrată, a trecut prin chinurile istoriei cu curaj, luciditate și un înalt nivel de conștiință. Această carte parcurge împreună cu Maruca cărările destinului ei și ale României, de la copilăria fericită de fiică de boieri înstăriți, căsnicia ei fabuloasă, dragostea lor reciprocă la prima vedere cu George Enescu, călătoria lor prin cele două războaie mondiale până la vizita lor la Moscova, înainte ca cortina de fier a comunismului să cadă asupra lor și să-i împingă să se refugieze în Franța. Această carte reînvie o icoană românească și o personalitate care a rămas contemporană și vizionară, și în același timp ne împărtășește viața din acele vremuri de dincolo de Dunăre.

Despre autor
Christine Colonna-Cesari, este o scriitoare franceză și editor de carte, câștigătoare a patru premii literare, academician de Provence, care locuiește în București de trei ani. Aceasta este a doua sa carte dedicată dragostei sale pentru România.

Lansarea si sesiunea de autografe va avea loc sâmbată, 28 mai 2022 intre orele 12.00-13.30 la Libraria Mihai Eminescu de pe B-dul Elisabeta nr.16

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie