Așezământul Brătianu de lângă Piața Amzei, unul dintre cele mai frumoase edificii neoromânești din capitală, se degradează tot mai mult de la an la an, inclusiv în anii electorali, când PNL defilează cu imaginea Brătienilor, dar habar nu are sau n-are nicio intenție să salveze locul ăsta.

Ipocrizia și ignoranța distrug clădirile relevante ale Bucureștiului.

Pe strada Biserica Amzei e un complex de clădiri în stil neoromânesc, clădiri care au aparținut familiei Brătianu.

Așezământul Brătianu e practic în centrul ansamblului și impresionează prin arhitectura neoromânească bogată în detalii. Biblioteca Ion I.C. Brătianu s-a constituit prin achiziţii şi donaţii până în 1947. Elisa Brătianu, văduva lui Ion I. C. Brătianu, a donat atunci clădirile și colecțiile Academiei Române, care a stabilit acolo sediul Colecțiilor Speciale ale Bibliotecii Naționale. Colecțiile s-au mutat în noul sediu al Bibliotecii Naționale de pe b-dul Unirii în 2011.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.