20.6 C
București
luni, iunie 14, 2021

Investițiile Primăriei Capitalei în sănătatea mamei și copilului

sursa-Primăria Municipiului Bucureşti

La Maternitatea Filantropia s-a înregistrat, în anul 2018, un număr record de 5.191 de nașteri, cu 35% mai mult față de 2016”

Investițiile Primăriei Capitalei în sănătatea mamei și copilului, campaniile de educare și profesionalismul personalului au adus rezultate vizibile: maternitățile administrate de Primăria Capitalei prin ASSMB se află în topul unităților medicale de profil din București

Maternitățile Panait Sîrbu, Filantropia, Cantacuzino și Malaxa, administrate de Primăria Capitalei, prin ASSMB, beneficiază de susținere financiară și logistică constanța, pentru ca actul medical să se desfășoare la cele mai înalte standarde.

Astfel, la Maternitatea Filantropia s-a înregistrat, în anul 2018, un număr record de 5.191 de nașteri, comparativ cu 3.840 în 2016. La Maternitatea Panait Sîrbu s-au născut anul trecut 3.804 copii, la Maternitatea Cantacuzino 1.698 de copii și 1.163 la Malaxa.

Deși maternitățile municipalității primesc cazuri cu risc crescut obstetrical și general, rată mortalității neonatale se situează sub 0,5 la mie, cu mult sub media pe țară, care este de 4,7 la mie.

Primarul General, Gabriela Firea: “Programele care se ocupă de sănătatea populației au un loc aparte pe agenda mea, încă de la preluarea mandatului, îndeosebi cele care țin de sănătatea mamei și a copilului. O comunitate care are grijă de copiii și părinții săi este o comunitate echilibrată, iar investițiile substanțiale pe care le-am realizat în maternități se dovedesc a fi benefice. O arată nemijlocit cifrele pe care aceste unități le-au înregistrat: creșterea cu 35% a numărului de nașteri, la Filantropia, în anul 2018, indică existența unor condiții de calitate și o preferință clară pentru serviciile prestate aici. Maternitățile au beneficiat, anul trecut, de investiții în valoare de circa 3 milioane de euro, bani ultilizati pentru dotarea cu aparatură de ultimă generație, ce le permite să trateze o cazuistică complexă, dificilă, cu patologii deosebite. În plus, personalul a fost suplimentat și a participat la cursuri de comunicare și de formare profesională”.

Preocuparea Primăriei Capitalei pentru sănătatea mamei și copilului, dar și pentru creșterea natalității, se reflectă și în programele inițiate de Primarul General, Gabriela Firea, cum sunt cele privind decontarea procedurilor de fertilizare în vitro (FIV 1 și FIV 2), sau cel pentru prezervarea fertilității în rândul tinerilor diagnosticați cu cancer (Newborn Oncofertilitate).

Totodată, corpul medical din maternități urmărește constant să contribuie la educația viitoarelor mame, printre temele de actualitate abordate fiind nașterea pe cale naturală. Este un domeniu în care s-au înregistrat deja progrese, însă are nevoie de susținere în continuare, având în vedere că educația, în general, și educația pacienților, în particular, necesită timp pentru a ajunge la rezultatele dorite.

Campania ”Școala părinților” s-a desfășurat anul trecut în toate cele patru maternități ale municipalității și s-a bucurat de un real succes: cursurile au fost susținute de cadre medicale din secțiile de neonatologie și obstetrică din aceste spitale și au avut că participanți 2.348 de viitori părinți.

Primăria Capitalei a realizat în anul 2018 investiții importante în maternitățile pe care le administrează prin ASSMB, valoarea totală a acestora ridicându-se la aproximativ 3 milioane euro.

Astfel, la Maternitatea Filantropia, investițiile în anul 2018, au fost de 5.639.609 lei. Au fost achiziționate, pentru maternitate și secția de neonatologie, 12 incubatoare pentru nou născuți, două mese radiante neonatologie, o instalație de testare a aerului (climatizare cu filtre Hepa), patru sisteme de încălzire și umidificare a circuitelor ventilatorii tip FISHER-PAYKEL, două resuscitatoare neonatale. În plus, s-au efectuat lucrări de renovare, igienizare, înlocuire sau instalare de aer condiționat, astfel că, în saloane, condițiile sunt foarte bune.

La Maternitatea Panait Sîrbu, investițiile s-au situat la valoarea de 3.220.523,18 lei, și au inclus atât achiziții de aparatură, (incubatoare, ventilatoare, monitoare funcții vitale,aparat mobil radiologie etc.) cât și lucrări de reparații, renovare și igienizare.

Maternitatea Cantacuzino a beneficiat de investiții de la bugetul municipalității în valoare de două millioane lei. A fost achiziționată aparatură modernă, (paturi ATI, monitoare funcții vitale, mașini de ultimă generație pentru spălat instrumentar, ventilatoare neonatale, lămpi fototerapie, mese de resuscitare complexe, 11 incubatoare cu servocontrol etc.).

La Maternitatea Malaxa s-au făcut investiții în valoare de 2,5 milioane lei. S-au achiziționat incubatoare, mese de resuscitare, lămpi fototerapie, aspiratoare secreții endocavitar etc. Secția de Neonatologie, precum și compartimentele Gravide, Lehuzie și Camera de Gardă Obstetrică-Ginecologie au fost complet renovate.

De asemenea, la nivelul tuturor maternităților aflate în administrarea ASSMB au fost suplimentate numărul de paturi de neonatologie și numărul cadrelor medicale, medici și personal medical mediu.

Totodată, pentru a îmbunătăți calitatea actului medical, conducerile unităților medicale au organizat anul trecut cursuri de comunicare, dar și de formare profesională.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.