18.4 C
București
joi, septembrie 12, 2024

Introducere în Istoria Artei – De la Leonardo da Vinci la Salvador Dali

Peste 7 milioane de oameni vizitează, anual, Muzeul Luvru din Paris. Dincolo de entuziasmul de moment și fotografiile de pe social media, câți crezi că înțeleg cu adevărat ceea ce văd?

Numără-te printre vizitatorii avizați ai marilor muzee de artă din lume și vino din 19 septembrie la Introducere în istoria artei: Antichitate, Renaştere, Modernitate, la Fundația Calea Victoriei. Lectorul Cosmin Ungureanu îți va oferi informații valoroase despre marile curente artistice, pictori celebri și opere lor de referință.

Cu puțin antrenament și obișnuința de a acorda atenție detaliilor, la cele 8 întâlniri ale cursului vei învăța să descifrezi mesajul pe care îl transmite o pictură, să recunoști perioade și curente artistice.

O să fii fascinat de lucrurile pe care le vei descoperi despre marii maeștri ai Renașterii italiene: Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Rafael Sanzio, Veronese sau Tintoretto, dar și despre vedetele perioadei baroce și clasice: Rembrandt, Caravaggio, Rubens sau Velázquez.

Reprezentanții rococoului și ai neoclasicismului: Jean-Antoine Watteau, Francois Bouche sau Jean-Honoré Fragonard au venit cu propria versiune despre ce înseamnă frumusețe și eleganță, apoi originalii pictori ai secolului XIX: Gustav Courbet, Jean-François Millet, Edvard Munch sau Gustav Klimt au schimbat din nou canoanele artistice.

Revoluţionarii” secolului al XX-lea și cei mai titrați dintre reprezentanți săi: Pablo Picasso, Paul Cézanne sau excentricul Salvador Dali ne sunt, poate, mai familiari, dar sigur le vei privi cu alți ochi lucrările după ce vei urma acest curs de istoria artei.

Ce zici? Ești gata să-ți rezervi serile de joi ca să intri în lumea celor care înțeleg arta? Atunci înscrie-te pe contact@victoriei.ro și citește pe site-ul fundației ce trebuie să faci ca să-ți rezervi locul la curs. Toate cele 8 întâlniri vor avea loc de ora 19:00 la ora 21:00, la sediul Fundației Calea Victoriei, pe strada C. A. Rosetti 47, et. 1.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Ce să fie?

Din aceeasi categorie