38.4 C
București
luni, iulie 15, 2024

Intersecția de la ”Miciurin”

Intersecția de la ”Miciurin”, în iunie 1977 și august 2023.

Tramvaiul vine dinspre Bulevardul Mărăști, tranzitează Bulevardul V.I. Miciurin, actual Mareșal Alexandru Averescu și intră pe Bulevardul 1 Mai, actual Ion Mihalache, (traseul fusese modificat în acei ani și nu mai mergea spre cartierul Tudor Vladimirescu), îndreptându-se spre ”Chibrit” și apoi spre capătul de linie de la Mezeș, pe Șoseaua Chitilei.

Țin minte că în clădirea părăginită care avea să fie demolată pentru a face loc blocului de colț din a doua imagine care se va continua spre Piața 1 Mai și dincolo de strada Barbu Delavrancea cu un front de blocuri noi, era un magazin de Metalo-Casnice. În spatele acestei clădiri era o fabrică de gheață care, nu mai știu dacă la data fotografiei mai exista, dat fiind faptul că în 1974 se construise deja Centrul de calcul I.C.I, care se vede în stânga imaginlor și care făcea parte din zona nou construită până la străzile Nicolae Racotă și în apropiere de strada Radu Boiangiu.

Cristian Bulfon

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie