Interesanta si plina de talc lansarea candidaturii GV Firea pentru prezidentialele din 2024. Nici nu stim cand vor fi alegerile din acest ciclu electoral, dar avem deja doi candidati pentru urmatoarele: V. Ponta si GV Firea. Trebuie totusi sa privim cu precautie sau, mai bine spus, cu inteligenta aceasta invitatie lansata public.

Cu siguranta nu are scopul declarat, ci este un cec in alb pe care il plateste liderul interimar al PSD. Totusi, anuntul creeaza confuzie, cat timp se cunoaste ca in interiorul oricarui partid astfel de candidaturi se anunta in anul alegerilor, dupa un congres si de obicei ii revine sefului de partid onoarea/suferinta. In plus, eventuala pierdere a Primariei Capitalei invalideaza din start o continuare a activitatii politice la nivelul superior.

Cel mai probabil, acest mesaj este de uz intern, dar printre randuri ne arata voalat cum se formeaza echipele si cat de importanta este securizarea unui spatiu de negociere intre PSD si PRO RO.

de Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.