27.1 C
București
joi, iulie 18, 2024

în realitate, nu putem decît să ne dăm un pic cu părerea.

La momentul redactării materialului pe care v-apucați să-l citiți, numărăm – pregătite anul ăsta – peste 110 „case căzute”, vreo 50 de „semne bune” și cam 20 de „nu așa”. Arhitectura orașului, deci, ni se pare un subiect important. Fără să fim ceea ce se numește specialiști, privim cu bună-credință, interes și înțelepciune intervențiile ce schimbă estetica străzii.

Poate-ați remarcat rezerva de a eticheta dărăpănarea și de a amenda micile renovări particulare nefericite, întrucît înțelegem cît de greu e pentru proprietarul obișnuit să se apuce de refacerea cum se cuvine a casei.

… Costă! Cu cine lucrezi? – e, de multe ori, un chin s-aduci acasă un meșter cumsecade să schimbe o chiuvetă, darămite să te-nhami la ditai regia de șantier…

Și de-asta ne ferim să sărim în sus chiar la toate prăpăstiile la care asistăm.

Uite, bunăoară, refacerea destul de recentă a clădirii ăsteia drăguțe din zona Filaretului, de pe strada Mitropolit Nifon.

Rezultatul e, desigur, mai mult decît dezamăgitor; s-a pierdut pentru totdeauna tot ce-o făcuse deosebită:

Dar noi mai mult decît să ne dăm cu părerea n-avem ce face – nu.

Știți? Da, vrem un oraș frumos, estetic, armonios; dar nu ni se cuvine să ridicăm piatra de jos.

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie