6.8 C
București
miercuri, aprilie 14, 2021

În pași de vals către 2021 – concertul de Anul Nou al Operei Comice pentru Copii

Opera Comică pentru Copii (OCC) a întâmpinat anul 2021 în ritm de vals, pe acorduri vieneze, într-un concert special difuzat gratuit online în aplicația Opera Copiilor. Orchestra Operei Comice pentru Copii, sub bagheta dirijorilor Alexandru Ilie și Gheorghe Iliuță a pregătit un program alcătuit din valsuri, polci și uverturi ale celebrului compozitor Johann Strauss-fiul alături de două valsuri semnate de Piotr Ilici Ceaikovski, un vals al compozitorului moldovean Eugen Doga și alte două uverturi, cea a operetei „Coțofana hoață” de Gioachino Rossini și cea a operetei „Cavaleria ușoară” de Franz von Suppé.

Într-o atmosferă sărbătorească, pe scena OCC încărcată de flori naturale și fructe, dar din păcate fără public din cauza restricțiilor stării de alertă, artiștii au interpretat aceste lucrări muzicale binecunoscute cu eleganță și sensibilitate, cu veselie și rafinament, fără răceala și pedanteria altor orchestre din lume, atunci când prezintă un concert de anul nou. Ansamblul muzical tânăr al Operei Comice pentru Copii a dovedit o unitate armonică demnă de performanța marilor orchestre, fără îndoială datorită dirijorilor săi, care au reușit să imprime instrumentiștilor energia fiecărei piese interpretate. De la dinamica veselă a polcii „Fără griji” la grația valsului din baletul „Frumoasa din pădurea adormită” și la umorul polcii „Pizzicato”, orchestra poartă ascultătorii printr-o diversitate de stări și sentimente din gama bucuriei. Fără a reprezenta un alt „revelion vienez”, cum s-ar putea deduce din repertoriul abordat, concertul de Anul Nou al Orchestrei Operei Comice pentru Copii este de fapt un eveniment optimist, vesel, dedicat tuturor vârstelor. Cei ce vor să se încarce de bună dispoziție pot încă viziona în aplicația Opera Copiilor Concertul de Anul Nou al OCC, iar cu numai un leu pe zi se pot abona și viziona aproape toate spectacolele din repertoriul teatrului, spectacole pentru copii, dar apreciate deopotrivă și de adulți. Pe lângă Concertul de Anul Nou, iarna aceasta, Opera Comică pentru Copii a filmat și alte spectacole-eveniment la fel de captivante, care pot fi urmărite în aplicație: „Poveste de Crăciun 2020” (un program de cântece de Crăciun) și „Revelionul copiilor”(un film alcătuit din cele mai frumoase fragmente din spectacolele teatrului).

Articol realizat de Iulia Toea Mureșan

Foto Facebook Opera Comică pentru Copii

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.