21.9 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Iată noul model de piatră de hotar sau bornă sau semnul „Welcome to Fabulous Sector 5”!

[SECTOR 5] Ce faceți, sărakilor? Știați că în sectorul 5, ăla cu discrepanțele masive între cartiere (Ferentari vs. Cotroceni, de exemplu), s-au rezolvat toate problemele și acum primăria de sector o arde creativ? Iată noul model de piatră de hotar sau bornă sau semnul „Welcome to Fabulous Sector 5” inaugurat în mandatul primarului Daniel Florea (PSD). Totemul magic se prezintă așa:

• include simbolistica Romei antice (acvila cu acronimul SPQR – Senatus Populusque Romanus, „Senatul și poporul roman”, referindu-se la guvernul Republicii romane) și simbolistica dacă – celebrul stindard de luptă Draco/Dracon cu capul de lup

• include ilustrarea genezei tradiționale a poporului român prin semnul „X” între cele două simboluri, adică s-au înmulțit romanii cu dacii și am rezultat noi, românii. Simplu! Partea de sus a X-ului e un V, adică 5 în cifre romane, v-ați prins? Fix numărul sectorului lui Florea. Genial!

• include pe lângă pătratul cu elementele de mai sus un dreptunghi cu niște modele care aduc aminte de cafenelele Turabo din anii 2000, lux și stil.

Design-ul totemului 100% inutil e foarte 2005 per total, acolo unde probabil se oprește estetica celor care au realizat proiectul ăsta relevant. De remarcat cum în loc să facă eforturi să reducă pe cât posibil diferențele enorme între sectoare pe teren și Bucureștiul să pară unitar măcar în zonele centrale, autoritățile locale merg fix în sensul opus și-și marchează teritoriul la modul cel mai penibil, pe banii cetățenilor. Dacă ne uităm la orașe din Vest unde Daniel Florea și colegii lui de la sectoare probabil merg în concediu, vedem că diviziunile (arondismente în Paris, boroughs în Londra etc.) sunt doar pe hârtie, pe teren totul e coerent și aliniat în multe privințe, de la spații pietonale la diverse amenajări. N-am putea avea pașaport diferit pentru fiecare sector al capitalei?

Florea nici măcar nu e original, primul care a marcat limita de sector 5 a fost predecesorul său, Marian Vanghelie (azi consilier local la sectorul 5) care prin 2008 a montat în intersecția bulevardului Elisabeta cu Calea Victoriei o casetă luminoasă elipsoidală roșie pe care scria mare cu font Arial Black alb „SECTOR 5”. De asemenea primarul sectorului 3, Robert Negoiță (PSD) a marcat acum câțiva ani limita sectorului administrat de el cu totemuri vișinii metalice asimetrice. Mai vrei?

• BONUS 1. Administrația Florea a patronat mutilarea fostei Tipografii Filaret, unde s-a mutat sediul Primăriei Sectorului 5 în 2017 .

• BONUS 2. Administrația Florea a spart ce bani mai rămăseseră din bugetul Centenarului la final de an 2018 pe monumente kitschoase ca cel dedicat reginei Maria.

Întocmai ca primarul general Gabriela Firea, primarul Daniel Florea adoră hashtag-urile deși nu le înțelege rostul și are unul propriu, #DF, pe care probabil că-l consideră foarte original. Atât se poate la nivel de administrație locală în 2019.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie