Heirupism ceaușist pe strada General Berthelot, la Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif. Papa Francisc va trece pe aici la final de mai, când va vizita România și autoritățile locale s-au simțit obligate să asfalteze iute strada, dar tot la modul prost.

Papa Francisc, cunoscut pentru modestia lui, a vizitat țări și orașe mult mai sărace ca România și București și n-a comentat nimic despre aspectul străzilor, nici nu e treaba lui să facă asta. Tot heirupismul autoritătilor române arată că sunt în continuare prizonierele unei mentalități din vremuri apuse. Orașul trebuie îngrijit tot timpul în special pentru oamenii care trăiesc în el, care finanțează Primăria, nu neapărat pentru oaspeți.

Exemplu: turnul de birouri Cathedral Plaza, declarat definitiv ilegal în instanță, încă afectează aria de protejare a monumentului istoric Catedrala Sf. Iosif deși justiția obligă Primăria București să demoleze clădirea. Arhitectul-șef care a aprobat construcția în mandatul Videanu, Ștefan Bold, e pe aceeași funcție, iar primarii generali Oprescu și Firea au refuzat ostentativ să demoleze Cathedral Plaza, invocând diverse motive. Ce se întâmplă cu primarii care nu vor să pună în aplicare o decizie judecătorească definitivă? Priorități.

de Raiden