25 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Haosul bucureștean specific

Haosul bucureștean specific, exemplu concret: un conglomerat de clădiri din diverse epoci, pe str. Făinari, aproape de intersecția de la Obor.

În prim-plan, terenul încă gol unde s-a aflat o fabrică ce a fost demolată relativ recent. În plan median, un imobil în degradare, din primele decenii ale secolului trecut, iar pe fundal, un bloc masiv, din anii ’70, ce a înlocuit un front întreg de case la această stradă. Dezvoltarea pe verticală s-a făcut inegal și cu nerespectarea etapelor anterioare, iar clădirile sunt neîngrijite în prezent.

Acum, această zonă rezidențială plină de case care au un secol și mai bine, inclusiv din fosta mahala Precupeții Vechi, începe să fie populată de construcții noi, legale sau nu, dar proiectate în general destul de slab. Foarte puține sunt inserțiile acceptabile în țesutul urban vechi. Este treaba administrației locale să monitorizeze dezvoltarea armonioasă a cartierului.

Radu Tutu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie