Hai să vedem dacă e în stare Primăria să accelereze pe bune consolidarea imobilelor cu risc seismic. Exproprierea unor clădiri proprietate privată dar abandonate e necesară pentru salvarea patrimoniului vechi valoros al capitalei, aflat în cădere liberă.

Referitor la Hanul Solacolu de pe Calea Moșilor, edificiu relevant al epocii post-fanariote în București, temerea cea mare e că transformarea lui în „Centru Municipal” va avea ca rezultat reinventarea kitschoasă a clădirii, cum s-a întâmplat cu Casa Eliad (b-dul Mircea-Vodă), Casa Lipatti (b-dul Lascăr Catargiu) sau Casa Anton Pann (str. Anton Pann), exemple de AȘA NU la capitolul redarea clădirilor de patrimoniu orașului.

Autoritățile locale nu au experiența, viziunea și competența necesare pentru a refuncționaliza o clădire veche la standardele unui hub cultural de secol 21, deseori rezultă ceva a la anii ’70-’80. Ar fi interesant să vedem planurile de transformare a Hanului Solacolu.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.