O să zici că nu e relevant că și-a schimbat Gabriela Firea poza de profil, dar citește mai departe, merită. Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea (PSD), și-a pus poză îmbrăcată de șantier, cu tot cu vestă și cască. Mișcare predictibilă de PR politic: primarul e gospodar, muncește non-stop, e implicat, se duce pe teren, verifică etc. Numai că în majoritatea cazurilor, Firea a inaugurat proiecte de infrastructură antamate de administrațiile anterioare ale capitalei. Ea nu a venit cu vreun proiect ambițios de infrastructură, care să schimbe decisiv în bine viața locuitorilor Bucureștiului.

Să revenim la cum e îmbrăcată doamna primar. Nu are treabă cu celebrele Veste Galbene din Franța. Știți când a mai purtat Gabriela Firea ceva asemănător?

Era august 2013, iar la #RosiaMontana avea loc o vizită foarte importantă, un exercițiu de PR aranjat de Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), compania care dorea să facă extracții aurifere acolo prin cianurare, ceea ce ar distrus iremediabil mediul, natura din zonă. Înalții oaspeți ai RMGC erau niște membri marcanți ai Parlamentului României, transformați în lobbyiști/goldiști, care se afișau în uniformă de șantier, cu ditamai logo-ul corporației pe piept.

Cine a venit în vizită, la comanda, pardon, invitația unei entități private? Raluca Turcan, deputat (PDL, acum PNL,), membru al Comisiei pentru UNESCO (a.k.a. Comisia Specială Roșia Montană), Dorin Dobra, senator (PNL), secretarul Comisiei și Gabriela Firea, senator (PSD), vicepreședintele Comisiei. Comisia a adoptat amendamente scandaloase la Legea Roșia Montană în 2013, care au generat proteste de amploare în toamna acelui an. Practic, Firea, Turcan & co. făceau legi pentru o corporație, nu pentru cetățeni.

Fast-forward spre prezent. Gabriela Firea ajunge primar general al Bucureștiului în 2016 după ce a fost purtătorul de cuvânt al campaniei pentru prezidențialele din 2014 a lui Victor Ponta (PSD), iar Raluca Turcan, acum liberală convinsă, devine vicepremier al Guvernului României în 2019. Desigur, de dragul show-ului, cele două politiciene sunt „adversare” la acest moment electoral. Niciuna nu regretă că s-a lăsat folosită de RMGC în timp ce ocupau o funcție publică, plătită inclusiv de cetățenii care nu erau de acord cu proiectul de la Roșia Montană. Firea se bate cu pumnu-n piept că e „aproape de oameni”, că „muncește pentru ei” etc. Tot pentru cetățeni muncea și-n 2013?

Memoria scurtă a acestui popor #blessed permite unor personaje politice care au făcut lucruri inacceptabile să se mențină la putere și să ia decizii, să cheltuiască bani publici în numele cetățenilor ale căror interese le-au călcat în picioare. Hai să uităm mai greu și să ne amintim de unele lucruri când votăm, k?

Mulțumim, doamna primar!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.