38.4 C
București
luni, iulie 15, 2024

Gigantul american Oracle restrânge cu 40% suprafața birourilor sale din România

A plecat din Sky Tower și eliberează 2 etaje în Floreasca Park. Tranzacțiile intră în topul celor mai mari închirieri din 2023.

Subiectul real este mai degrabă legat de sarcina pe infrastructura de transport pe care migrația zilnică a angajaților o resimt ca disconfort major.

Din anul 2017, dinaintea legislației pentru munca la domiciliu, marea majoritate a corporațiilor găseau soluții să permită program hibrid angajaților valoroși. Tot în acea perioadă, CBRE, Nepi și alți administratori/dezvoltatori de clădiri comerciale încearcă să transforme structurile pe care le dețin în centre sociale, atractive pentru o vizită de o ședință sau întâlnire colegială.

Clădirile de birouri sunt, spre exemplu, o șansă unică dată mamelor să avanseze în carieră, dacă administratorul pune la dispoziție grădiniță/creșă printre facilități. Mamele cu carieră activă au nevoie de asemenea facilități mixte, fără de care munca la domiciliu este greoaie sau chiar imposibilă.

Prin efectele pandemiei, reorganizarea clădirilor de birouri poate fi chiar un avantaj considerabil pentru companiile proactive în tactici de employer branding: trecând prin subiectul facilităților pentru mame, care este crucial, putem să identificăm și alte oportunități pentru sporirea confortului angajaților, precum centre de fitness, camere de meditație, camere de socializare, birouri izolate și mixte pentru diverse personalități care performează în condiții diferite, restaurante, etc.

Dezvoltatorii deja construiesc în locații specific alese pentru avantaje precum proximitatea față de biserică, grădiniță, școală, mall. Următorul pas va fi internalizarea acestor facilități în spațiile goale, rezultate din hibridizarea muncii.

Vlad Stoicescu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie