-0.6 C
București
miercuri, martie 19, 2025

Genul greșit de ambalare

Acest gen de a ambala produsele este greșit și periculos.

Arată bine, într-adevăr, cofrajul îmbrăcat în cartonul colorat, care-i asigură și un plus de siguranță. Doar că, odată scos cartonul (pe spate sînt trecute datele corespunzătoare privind fabricația), cofrajul rămîne fără nici cea mai mică informație despre lotul și data de expirare a conținutului.

… fiindcă n-o să păstrezi cartonul – și nici n-o să-l pui la loc după ce l-ai desfăcut!

Una din regulile noastre – a celor care scriem și respectăm proceduri pentru a asigura bunele practici care fac ca produsele ce ajung la consumator să fie sigure – este ca ambalajul direct să fie etichetat corespunzător.

Asta, ca să știi în orice clipă cît mai este valabil produsul; ca să știi cînd a fost fabricat, în caz de Doamne-ferește.

În cazul de față cofrajul de plastic trebuie etichetat și el direct.

Întîlnesc destul de des abordarea asta: pe cutiuțe de icre, pe pachete de mezeluri feliate – dau cîteva exemple.

Este greșit, este periculos. Seria de fabricație și data de expirare trebuie să apară întotdeauna pe ambalajul direct al produsului pe tot parcursul utilizării acestuia, mai ales cînd această utilizare se poate întinde pe o durată mai mare de timp de la deschidere.

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie