Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, precizează că străzile din centrul Capitalei sunt salubrizate şi spălate zilnic cu substanţe dezinfectante.

„În contextul răspândirii virusului COVID-19 din ultima perioadă şi în scopul păstrării unui cadru salubru al domeniului public, Primăria Capitalei derulează în prezent o serie de măsuri specifice, precum igienizarea locurilor de joacă din parcurile din Capitală sau intensificarea acţiunilor de salubrizare şi spălare a străzilor”, a anunţat primarul general, într-o postare pe Facebook.

Ea a menţionat că Primăria Municipiului Bucureşti colaborează cu primăriile de sector şi operatorii de salubrizare pentru intensificarea programelor de igienizare a domeniului public, în special prin spălarea străzilor şi trotuarelor din toate sectoarele. Acţiunile de spălare a străzilor din toate sectoarele Capitalei se realizează folosind substanţe dezinfectante.

Conform Gabrielei Firea, în zona centrală se intervine zilnic, atât pe carosabil, cât şi pe trotuar. De asemenea, operatorii de salubritate efectuează programe de spălat pe toate arterele cu trafic STB şi cu obiective sociale din toate cele şase sectoare, respectând un interval care să nu depăşească 2-3 zile. Programele de salubrizare sunt stabilite de primăriile de sector şi puse în aplicare de operatorul de salubritate care acţionează pe raza sectorului respectiv.

De asemenea, Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare, a demarat, la începutul acestei săptămâni, dezinfecţia tuturor locurilor de joacă din parcurile aflate în administrarea ALPAB: Parcul Carol, Parcul Cişmigiu, Parcul Herăstrău, Parcul Izvor, Parcul Tineretului, Parcul Floreasca, Parcul Mioriţa, Parcul Bordei, Parcul Circului, Parcul Verdi.

După finalizarea locurilor de joacă, echipele companiei Eco Igienizare continuă cu dezinfecţia mai multor instituţii de învăţământ din sectorul 5 (Şcoala Gimnazială 150, Şcoala Gimnazială 143, Liceul Tehnologic „Dimitrie Gusti”, Liceul Teoretic „Ştefan Odobeja’, Colegiul Tehnic Energetic) dar şi cu alte instituţii şi companii, precum: Distrigaz, Societatea de Transport Bucureşti, teatre.

Potrivit Gabrielei Firea, dezinfecţia se realizează cu aparatură profesională, nebulizatoare şi cu atomizoare, fiind folosită substanţa BIONET A15 (substanţă biocidă), avizată de Comisia Naţională pentru Produse Biocide. De asemenea, toate operaţiunile de dezinfecţie sunt realizate de personalul Companiei Municipale Eco Igienizare.

AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.