10.3 C
București
sâmbătă, octombrie 16, 2021

EXCLUSIV: ROMPREST anunță că NU mai RIDICĂ GUNOIUL din Sectorul 1!

Situație incredibilă în Sectorul 1 din București, de departe cea mai bogată zonă a Capitalei…

Romprest, compania care se ocupă de curățenia din sectorul 1 A ANUNȚAT că NU VA MAI RIDICA GUNOIUL, dacă Primăria condusă de Clotilde Armand va continua să amâne o serie de plăți care au generat conflict între cele două părți.

Astfel, potrivit adresei trimise de către Compania Romprest consilierilor locali ai Sectorului 1, operatorul de salubritate anunță că va sista pe termen nedeterminat prestația în acest sector!

Atenție, asta înseamnă nu doar oprirea salubrizarii stradale, ci și a ridicării gunoiului de la asociațiile de proprietari!

În adresa trimisă de către Romprest, operatorul de salubrizare acuză tergiversarea adoptării unei hotărâri de consiliu local prin care să se implementeze soluţiile negociate de către Comisia mixtă de mediere şi operatorul delegat privind eşalonarea debitelor restante şi diminuarea temporară, pe o perioadă de şase luni, a unor operaţiuni din cadrul activităţilor serviciului.

In practică această decizie înseamnă că dacă până pe 11 februarie Consiliul Local al Sectorului 1 nu adoptă hotărârea cerută, cel mai bogat sector al Capitalei riscă să intre într-o criză mai gravă decât cea din decembrie anul trecut, când, în urma neridicarii de către Romprest a deșeurilor din depozitele spontane stradale, „munți” de gunoaie zăceau pe străzile Sectorului 1.

Prin adresa trimisă consilierilor locali, Romprest o acuză pe primarul Clotilde Armand de abuz, prin încheierea unui contract, în luna decembrie, cu o altă firmă de salubritate, pentru ridicarea gunoaielor de pe străzi.
Acest contract s-ar fi făcut cu încălcarea legii şi a prevederilor contractului dintre Consiliul Local al Sectorului 1 şi Romprest.
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a declarat, în fața consilierilor reuniți într-o ședință de îndată, pe a cărei ordine de zi nu se afla acest subiect, că pretențiile Romprest nu ar putea fi sustinute de bugetul local. Operatorul de salubritate ar cere 50 de milioane de lei, pe care Primăria Sectorului 1 nu i-ar avea, a susținut edilul din Banu Manta.

În context trebuie menționat că operatorul de salubritate a propus, în comisia de mediere, eșelaloarea datoriilor Primăriei pe 8 luni, față de 6 luni cât ceruse aceasta. Cele 50 de milioane de lei cerute de către Romprest pe lunile ianuarie, februarie și martie, în plus față de facturile curente, fac parte din această eșalonare a datoriei.

Această decizie nu va afecta firmele, persoanele juridice având contracte directe cu operatorii de salubritate.

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.