USR anunță că înființarea celor 22 de companii municipale ale Primăriei București, inițiativă a primarului general Gabriela Firea (PSD), a fost anulată definitiv de Curtea de Apel București. Motivul: hotărârile de înființare a companiilor au fost adoptate în Consiliul General cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, nu cu votul a două treimi, cu e necesar pentru proiecte cu impact asupra patrimoniului capitalei. Ar fi excelent dacă USR n-ar include clișee propagandistice în comunicate (de-asta n-am dat Share de la ei), dar n-au cum să nu speculeze electoral victoria asta.

E un eșec total pentru administrația Firea, care ar fi putut să reformeze organigrama PMB mult mai eficient, dar în primul rând legal. Din ce se aude prin târg de când au pornit companiile astea, tot ce au reușit să facă e să fie ineficiente, dar să înghită bani foarte mulți și să fie locul perfect pentru sinecuri și posturi date cu dedicație (nu doar pentru cei veniți de pe lângă PSD+ALDE), însă plătite nejustificat de bine. Companiile municipale s-au mișcat greu sau deloc în domeniile în care trebuiau să activeze. În fapt, nu s-a observat o îmbunătățire notabilă a vieții bucureștenilor de când operează companiile municipale.

Deoarece ceea ce s-a întâmplat e fără precedent, trebuie văzut care vor fi pașii următori, dacă și cum vor fi desființate companiile etc. Cert e că se prevede haos administrativ, ultimul lucru de care avea nevoie un oraș ca Bucureștiul, oricum foarte haotic prin definiție. Mandatul primarului general Gabriela Firea reușește să fie mai dezastruos ca mandatele lui Sorin Oprescu, un record total nedorit.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.