Digitalizarea, societatea de consum accelerat și distracția fără limite au grăbit ritmul vieții până într-acolo încât, deși trăim împreună, fiecare dintre noi e în propria bulă, scrie Dan Călina
”Empatia, sau mai degrabă lipsa ei totală, o vedem la tot pasul: când polițiștii hărțuiesc bătrânica ce vinde pătrunjel pe stradă, când cineva leșină, cade sau se împiedică, atunci când claxonăm stând în coloana de mașini negândindu-ne decât la interesul propriu, acestea sunt doar câteva situații de viață.
Empatia se învață. De la părinți, de la școală, din societate, în general. Dacă societatea devine din ce în ce mai nepăsătoare, automat oamenii care trăiesc în ea își vor modifica stilul de interacțiune.
A fi empatic este ceva profund uman, de aceea lipsa empatiei pare ceva nenatural, forțat, de parcă cineva ar dori o societate căreia nu-i pasă de nimeni și de nimic.
Să încercăm să ascultăm mai mult, să deschidem ochii, să vedem dincolo de bula proprie și mai ales să încercăm să înțelegem năzuințele, dorințele și nevoile semenilor noștri. Să nu uităm să fim oameni!”, explică Dan Călina.
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.