12.3 C
București
vineri, februarie 23, 2024

E 2019 și Traian cu Lupoaica n-au revenit încă pe treptele Muzeului de Istorie de pe Calea Victoriei.

E 2019 și Traian cu Lupoaica n-au revenit încă pe treptele Muzeului de Istorie de pe Calea Victoriei.

În 2017 Lupoaica a pățit-o, coada i-a fost ruptă și în loc a apărut o gaură deja legendară.

Turnat în bronz de sculptorul Ioan Bolborea după ce sculptorul original, Vasile Gorduz, a murit în 2008, monumentul a fost inaugurat în 2012 de primarul general bestial care face totul legal, Sorin Oprescu. Am zis bronz și Bolborea? Scuze, de fapt alamă și Bolborea, pentru că „semizeul” conectat la conducta de bani publici (aparent nimeni în orașul ăsta nu mai știe să facă statui) se pare că a escrocat Primăria București și-n loc de bronz ar fi folosit alamă, un aliaj de aproape trei ori mai ieftin decât ce a facturat maestrul.

Bolborea a încasat bani mulți din bugetul capitalei pentru minuni nepereche precum ansamblul „Căruţa cu paiațe” de pe esplenada Teatrului Național, monumentul lui Alexandru Ioan Cuza de la intrarea în parcul IOR din cartierul Balta Albă sau vioara spartă din piațeta de lângă Spitalul Colțea, la Piața Universității. Bravo, Bolborea!

de Raiden

foto: Hotnews

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie