24.5 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Distrugerea orașului vechi.

Nicușor Dan anunță că, după aproape 6 ani, a câștigat procesul în cazul dosarului demolării ilegale a imobilelor din intrarea G-ral Christian Tell nr. 16-18 din centrul Bucureștiului, pe 12-13 octombrie 2013.

Cei care au autorizat crima asta de patrimoniu – foștii primari Sorin Oprescu (primar general „independent” susținut de PSD-PNL) și Andrei Chiliman (primar al sectorului 1, PNL), arhitectul-șef Gheorghe Pătrașcu și fostul secretar de stat în Ministerul Culturii, Radu Boroianu – trebuie să plătească pentru distrugerea orașului vechi.

Problema e că odată distruse, clădirile valoroase de patrimoniu nu pot fi reconstituite 1:1, ar fi Disneyficare pură. Aici ne despărțim de Asociația Salvați Bucureștiul, care ar dori reconstruirea întocmai a celor 3 imobile. Cel mai bine ar fi să apară 2 imobile noi neutre arhitectonic și neintruzive, de același gabarit, pe locul clădirilor demolate total, iar peretele care a rămas din casa principală să fie pus în siguranță, restaurat și menținut ca martor/memorial.

de Raiden

#rezistentaurbana #bucurestirealist

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie