12.3 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Discurs Asupra Metodei

[INTRARE LIBERA / DONATIE RECOMANDATA: 25 LEI]
*fara rezervare

Spectacol de Sebastian Grama. Eveniment al asociaţiei culturale „HESTUGMA”

Deşi poartă titlul unei scrieri semnate de părintele raţionalismului, spectacolul Discurs asupra metodei este o poveste despre nebunie.

Lucrurile sunt limpezi încă din primele momente ale acestui one man show, în care personajul îi promite unei mame invizibile că nu va uita să-şi ia pastilele. Mai puţin limpede, însă, pe măsură ce spectacolul înaintează, pare a fi răspunsul la întrebarea: Unde este mai degrabă nebunia? În problemele cuiva care prezintă o emisiune de radio inexistentă?

În lumea de afară, de unde vin mesaje a căror sursă e tot mai nebuloasă? Ori poate în sadismul unor diagnosticieni şi al unor supraveghetori (şi ei, bineînţeles, nevăzuţi) care
decid izolarea unui om care nu vrea să fie ca toţi ceilalţi?

Comic până la un punct, textul ironizează feroce o realitate care seamănă cu un infern de carnaval. Dragostea, prostia, literatura, sexualitatea, orgoliile, teatrul, fobiile, totul se combină şi se dezintegrează cu o viteză deconcertantă, în modurile cele mai neaşteptate, frizând uneori
delirul. Ceva straniu, totuşi, persistă în fundalul “demonstraţiei” ce stârneşte hohote de râs.

În finalul spectacolului, acest ecou înnegurat devine voce principală, iar dezastrul este evident.
Discursul asupra metodei a fost jucat până acum de peste cincizeci de ori, atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din ţară.

Informații utile

1. Nu permitem accesul în sala de teatru cu alimente și/sau băuturi

2. Dacă vreți să vă bucurați de bunătățile din meniu, vă rugăm să ajungeți cu 45 de minute înainte de începerea spectacolului.

3. În timpul spectacolelor, restaurantul și barul nu funcționează.

4. Vă rugăm să puneți telefoanele pe modul silențios sau avion pe toată durata spectacolului.

5. Nu se fac rezervări pentru bilete. Dacă sunt spectacole cu intrare liberă, veniți direct.

NOV25

  • Duminică la 19:30 – 21:00
  • POINT

    Strada General Eremia Grigorescu 10, 010477 București

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie