28 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Despre acel “mi se cuvine” sa primesc, chiar si atunci când competentele spun altceva.

Discutam acum câteva zile, printre altele, despre lipsa de structura a generațiilor mai tinere, atunci când se angajează undeva. Despre acel “mi se cuvine” sa primesc, chiar si atunci când competentele spun altceva. Asta nu se suprapune si cu faptul ca au si foarte multe calități. Ma rog, m-am simțit ca o baba pe alocuri, trebuie sa recunosc, dar pana la urma, asta este.

Mi-am amintit când o cunoștința m-a rugat sa o ajut cu cateva elemente de promovare. Am zis, sigur! Facem, cum sa nu. GRATIS, ca am acest prost obicei. Am muncit mult la tot ce avea nevoie pentru ca alt prost obicei e sa merg the extra mile, pe principiul, lasă, important e sa iasa bine. Toate bune și frumoase. Mie mi-a plăcut ce a ieșit, cunoștința mulțumită. Mulțumită pana când uitându-ma întâmplator peste ceea ce face văd identitatea schimbată. La putina vreme, nu discutam de ani. Mbon.

Acum, câteva chestii pe care le-am învățat:

1. Oamenii au tendinta sa ia for granted ORICE, dacă nu plătesc pentru ceea ce primesc. Cumva nu ii acorda valoare. Fie ca e vorba de “consultanță”, de un obiect, de un serviciu.

2. Oamenii nu înțeleg pe deplin un cod moral. Dacă primesti gratis un serviciu de la cineva, ai obligația morala ca atunci când vrei sa faci o schimbare pe aceeași chestie, sa apelezi la aceeași persoana sau cel puțin sa anunti ca vrei sa faci o schimbare chiar și cu altcineva, pentru ca in the end, lucrează pe structura și pe munca ta. Dacă a plătit, poate face ce vrea. Atunci ii aparține tot dreptul.

3. Oamenii nu înțeleg pe deplin ce presupune munca pe care tu o depui pentru o propunere sau pentru o implementare. Considera ca e ușor si devalorizează ceea ce faci. Ignora faptul că ți-au trebuit ani de studiu si de experiența, ca sa ajungi sa faci asta.

4. Oamenii nu înțeleg ca in lumea de azi timpul, informația, atenția si cunoștințele sunt cele mai puternice achizitii, pe care nimeni, niciodată nu ți le poate lua.

Simt ca mi-ar trebui o concluzie, dar parca nu am nimic deștept de spus.

Claudia Burghelea

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie