27.1 C
București
joi, iulie 18, 2024

Curios și iute, vara aceasta, la Opera Comică pentru Copii!

Cine e curios din fire trebuie să vină iute-iute vara aceasta la Opera Comică pentru Copii unde, pe lângă spectacole în aer liber, are parte, la sfârșit de săptămână, de o porție zdravănă de distracție! Curtea teatrului a fost transformată într-un tărâm destinat numai copiilor curajoși și curioși, deoarece aici ei nu numai că învață regulile de circulație, dar au ocazia să șofeze mașinuțe electrice, să facă rafting pe singurul râu navigabil din București, să circule cu trenul OCC Express, să participe la jocuri muzicale, să o cunoască pe cățelușa Izi și câte și mai câte… Dar să le luăm pe rând.

Cei mai curajoși pitici au ocazia să-și demonstreze eroismul întrecându-se la bătălia cu apă de lângă ciupercile fermecate, unde, desigur, doar cel mai iute va învinge. Urmează o cursă nebună cu mașinuțe, la înălțime, într-un orășel colorat, pe mărimea liliputanilor, apoi alunecarea în aval cu bărcuța pe râu și traseul plin de provocări de la Aventura Park, unde pot face escaladări sau să zboare cu tiroliana. Cei mai curioși pitici au și ei oferta lor de nerefuzat: expoziție de plante și fluturi exotici, unde pot observa cum se naște un fluture; ateliere de creație din cele mai variate printre care și cel de păpuși fericite unde, ajutați de regizoarea și actrița Ana Crăciun Lambru, dar mai ales de cățelușa Izi, copiii pot crea păpuși. Cei mici învață la aceste ateliere, jucându-se, să deseneze, să creeze diverse ornamente sau jucării, învață cântece cu ajutorul clopoțeilor sau își fac tricouri personalizate.

Curioșii au posibilitatea de a intra în lumea poveștilor muzicale, seara, în Stagiunea de Vară a Operei Comice pentru Copii, unde fiecare săptămână aduce spectacole muzicale (operă, balet sau concerte) din repertoriul teatrului. Zilele acestea, în program apar titluri precum „Onix și Barton”, un spectacol cu păpuși creat de Ana Crăciun Lambru despre prietenia dintre un cățel și o pisicuță, concertul „Șase mâini și un pian” susținut de Trio Equilibrium, despre trei prințese care cântă la același pian. În plus, se anunță în perioada următoare și spectacole precum „Bastien și Bastienne” de Mozart, despre dragostea dintre doi colegi de școală, basmul „Petrică și lupul” de Prokofiev, aventurile lui „Don Quijote” sau călătoriile lui Nino, un împătimit de muzică zăpăcit, prin Europa.

Dar surprizele nu se sfârșesc aici. Odată cu lăsarea serii, curioșii sunt invitați pe acoperișul Operei Comice pentru Copii la o experiență unică: ei pot vedea de aproape cerul înstelat la observatorul astronomic OCC! Petrecerea continuă pe acoperiș unde, de la ora 20.45 au loc proiecții de filme celebre pentru copii și nu numai. Aici se pot vedea sau revedea pelicule ca „E.T.”, „Avatar”, „Călătoria fantastică a Maronei” și multe, multe altele.

Iată cum micii curioși pot petrece zile de neuitat la final de săptămână la Opera Comică pentru Copii, la evenimentul „Vara OCC”, unde se întâmplă tot felul de activități ce le vor rămâne mai mult ca sigur amintiri neprețuite. Personaje de poveste, aventuri în care copilul e eroul, multe lucruri de explorat și de încercat, un supermarket  numai pentru copii cu cărți, filme, jucării, un prilej pentru a-ți dezvolta imaginația și creativitatea, jocuri care stimulează inteligența și reflexele pentru curajoși, toate fac parte din oferta de vară a Operei Comice pentru Copii.

Articol realizat de Iulia Toea-Mureșan

Foto Facebook Opera Comică pentru Copii

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie