Psihoterapia poate fi benefica in numeroase moduri in viata de zi cu zi, pentru evolutia ta, iar acum mai mult ca oricand terapia poate fi calea ta spre echilibru. Psihoterapia este practicata de specialisti foarte bine formati si educati sa ajute oamenii care se confrunta cu probleme emotionale sa le depaseasca si sa isi regaseasca energia si pofta de viata. Rezultatele sunt obtinute prin intermediul unor sedinte de psihoterapie care urmeaza un parcurs si sunt indeplinite pe rand o serie de obiective care au rolul de a ajunge la cel final, acela de a depasi anxietatea, depresia, atacurile de panica, gandurile obsesive, dificultatile de a lua decizii sau de a comunica, diferite dependente, etc. 

Psihoterapeutul poate sa fie un aliat de nadejde in acest proces deoarece acesta este un specialist care a fost pregatit sa te ajute sa faci acele schimbari care sa iti permita sa iti regasesti echilibrul interior. Psihoterapeutul nu iti da sfaturi, dar te ghideaza pas cu pas sa ai propriile raspunsuri. Un terapeut are o perspectiva obiectiva, lipsita de judecati si prejudecati, asupra unei probleme cu care te confrunti. Astfel, te ajuta sa analizezi lucrurile dintr-o perspectiva noua si sa gasesti solutii la care nu te-ai gandit pana acum. 

Daca nu esti convins cum te poate ajuta psihoterapia in situatii de criza atunci iti vom oferi mai departe cateva motive pentru care poti lua in considerare eficacitatea acesteia:

Te ajuta sa iti stabilesti mai clar obiectivele

Psihoterapeutul te va ajuta sa iti stabilesti mai clar obiectivele care sunt importante pentru tine si sa iti puna la dispozitie instrumentele si solutiile prin care vei putea sa iti atingi obiectivele stabilite. Cu ajutorul psihoterapeutului vei urma un anumit numar de sedinte care te vor ajuta sa ai o perspectiva mai optimista asupra atingerii rezultatelor pe care ti le doresti. 

Poti gasi noi moduri de a dezvolta relatii interpersonale

Prin intermediul psihoterapiei vei putea sa gasesti modalitati noi prin care sa iti dezvolti relatiile interpersonale si mai ales sa le poti mentine eficient pe termen lung. Vei putea rezolva mai usor problemele care apar la acest nivel si mai ales sa le gestionezi prin a gasi metode inovative de gestionare a conflictelor exterioare. 

Vei putea controla mai usor episoadele de anxietate si depresie

Psihoterapeutul te va putea ajuta sa gestionezi corect episoadele de anxietate si depresie care apar in urma unor situatii cu care te confrunti. Indiferent daca este vorba despre situatii dificile aparute la locul de munca, in relatia cu oamenii din jur, in familie sau cu persoana iubita, vei putea sa privesti lucrurile mai obiectiv si astfel, sa gasesti solutii. 

Psihoterapia te poate ajuta si sa parcurgi pasii necesari pentru a renunta la obiceiuri care pot sa dauneze sanatii tale asa cum sunt fumatul, consumul de alcool sau droguri, jocurile de noroc. 

Vei avea mai multa incredere in tine

Urmand sedintele de psihoterapie vei putea sa redobandesti increderea in tine si abilitatile tale, cu ajutorul unor tehnici de reincadrare si reevaluare a situatiilor prezente. Vei putea sa te focusezi mai bine asupra obiectivelor principale si vei putea apela la o serie de tehnici care sa iti faca drumul mai usor de parcurs. 

Psihoterapia nu inseamna ca vei primi un tratament medicamentos sau ca vei fi judecat. Dimpotriva. Este o forma de terapie utila prin care se utilizeaza tehnici validate stiintific in care comunicarea si increderea sunt principalele instrumente. 

Pe termen lung vei putea sa iti gestionezi corect gandurile si emotiile care stau la baza sentimentelor negative care te incearca in anumite momente ale vietii. Vrei o recomandare de psihoterapeut in Bucuresti? Noi recomandam Living Psychology si minunatul psihoterapeut Aida Ivan.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.